Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Dział Producentów i Dostawców

Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt.

Zobacz wyniki ankiety: Czy regulamin jest sprawiedliwy
Tak 10 23.26%
Nie 12 27.91%
Potrzebna korekta 21 48.84%
Głosujących: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 16.02.2010, 01:32   #1
abrasadera

abrasadera's Avatar

Miasto: Mysłowice
Motocykl: RD07A
abrasadera jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 dni 21 godz 17 min 2 s
Domyślnie

Pozwolę sobie zabrać głos jako osoba z zewnątrz nie pamiętająca starego forum a bywająca tu praktycznie codziennie i czytająca wszystko co się pojawia
1. Co do pieniędzy - widzieliście w jaki sposób zbierała Wikipedia? Zróbmy tak - ile brakuje na utrzymanie serwera + pasek ile mamy i zbieramy huczna akcja i tyle.
2. Czy tak wiele zaufanych forumowiczów dostarcza swoje produkty - przecież idzie łatwo ich wyłuskać i nie muszą wcale płacić za to co robią - a reszte można kroić może troszeczkę bardziej humanitarną sumą.
3. Zhermetyzować forum poprzez naciśnięcie na składki - postępu nie da się zatrzymać i trzeba to ulepszać bo umrze to wraz ze zmianami standardów internetowych, ja jestem wniebowzięty że tutaj nie ma żadnego reklamowego banera i niech tak zostanie a na serwer się uzbiera. 30zł - milion razy tyle przeciętny czarnuch zaoszczędzi dzięki temu forum jak np. nie pozwoli by mu wpieprzono w motocykl złe kloce bo będzie musiał tarcze kupić!!!
4. Przeraża mnie to, że czasami robi się śmietnik (w odróżnieniu od kreatywnego śmietnika) gdzie ludzie internetu wpadają z przyzwyczajeniami w stylu napiszę bo mi przyszła taka myśl bo padło słowo o skrzyni to od razu pytają ile oleju wchodzi i jaki polecacie!!! Przydała by się czasem jakaś brutalniejsza forma przypomnienia, że nie tędy droga by wiedza techniczna i wspólnota się rozwijała.
5. Chciałbym konstruktywnie wpływać na forum ale niestety jestem straszną lamą i moja wiedza o motocyklu bierze się właśnie z forum i to naprawdę dzięki temu miejscu zacząłem patrzeć inaczej na motocykl który posiadam, a i dzięki mojej AT spełniłem pewne marzenia z dzieciństwa. Bardzo wiele zawdzięczam bezinteresownej wiedzy jaka jest zawarta w tych postach i jeśli chociaż jedna więcej osoba miała by dzięki temu przeżyć tak wspaniałe chwile to warto się bić o to by forum przetrwało.
6. Reklama w avatarze czy w podpisie - czemu nie - dobrze jest korzystać z usług czarnuchów bo to fajne chłopaki!!!
abrasadera jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.02.2010, 08:28   #2
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 52 min 4 s
Domyślnie

Pisząc o osobach robiących gadżety , nie maiłem na myśli , jakiś koszulek , czy naklejek . Chodziło mi o ludzi którzy robią , centralną stopkę , bagażniki , kufy , oliwiarki , bo uważam że są to rzeczy dobrej jakości w super cenach . Jeśli uważacie za niesprawiedliwe że nie płacą z tego tytułu dodatkowych opłat , nie zgadzam się z Wami .<O</O
Nie zgadzam się również z większością stosowanych od jakiegoś czasu tu praktyk , ponieważ od dawna została zatracona koleżeńska atmosfera , która była standardem na naszym starym forum . Z moich obserwacji wynika że obecnie liczą się anonimy o nazwie X i sranie po iglakach . W związku z tym nasuwa się pytanie , czy warto było rozwalić coś , mające silne korzenie i więzi natury koleżeńskiej i stworzenie super nowoczesnej strony dla anonimów , pod przywództwem dr. madejskiego ( to jest po prostu żałosne ) .<O</O
Zwracam się szczególnie do osób decyzyjnych o podjęcie mądrych decyzji , których kiedyś nie będziecie musieli się wstydzić . Ponieważ jeśli dojdzie do podziałów , to będzie to wyłącznie wasza porażka , czego wam nie życzę . <O</O
Stosowanie żółtych kartek i nieudaczne sposoby wyegzekwowania płatności składek , pozostawiam bez komentarza i zachęcam dr. madejskiego do refleksji .<O</O
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania