![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 2 godz 52 min 2 s
|
![]()
Vooytas, wężyk na Błędowie to ewidentnie moja wina - układ węży w AT od chłodnicy jest STAŁY, tam nie jest nic do lag/zawieszenia przedniego przykręcone przecież
![]() |
#2 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 41 min 57 s
|
![]()
Ramires: "wężyk na Błędowie to ewidentnie moja wina - układ węży w AT od chłodnicy jest STAŁY, tam nie jest nic do lag/zawieszenia przedniego przykręcone przecież"
To prawda. Ale trzeba brać pod uwagę ryzyko że czegoś nie przewidzimy a w tym przypadku to może boleć..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Dodam ,że przy takim dochłodzeniu dołóż obowiązkowo termostat.
Silnik ciągle niedogrzany nie ma dobrych warunków do pracy. W swoim gsie który chłodnicy oleju nie potrzebuje , wstawiłem chłodnicę oleju + termostat chłodnicy oleju. Inaczej bilans ciepła będzie do luftu.
Ostatnio edytowane przez Dzieju : 14.02.2010 o 21:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 41 min 57 s
|
![]() Cytat:
Ja też wole dmuchać na zimne. Jednak należę do osób które nie lubią poprawiać fabryki. Jeżeli cała ta operacja miałaby zmniejszyć ryzyko uszkodzenia chłodnicy oleju to pewnie zdecydowałbym się na wożenie drugiej seryjnej pod siedzeniem ![]() Faktem jest że dzięki kombinatoryce jest wiele cennych poprawek (dowodów jest cała masa na tym forum). Trzymam kciuki i śledzę wątek dalej ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Różnice - chłodnica oleju i wody RD04. | krzysiek_m | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 10 | 17.06.2012 22:47 |
Chłodnica oleju. | wieczny | Układ chlodzenia | 9 | 06.02.2009 21:14 |