![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#181 |
![]() |
![]()
ten Nokturn bardzo niepozornie wygląda - koleś bardzo wie co robi z tą gitarą
![]() coś podobnie jak kiedyś mnie wzięło żeby się uczyć na klawiszach na początek Schumanna 'Traumerei' - proste przecie ![]() Powodzenia!
![]() |
#182 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
![]() Online: 3 dni 10 godz 30 min 25 s
|
![]()
Marzenie niby niewinne na gitarę ale to transkrypcja z zapisu ma fortepian. Byłoby Ci ją w takiej wersji łatwiej zagrać.
Nokturn dla mnie zdecydowanie nie na dzisiaj i nie jutro. Na pojutrze ![]() P.S. Mam zapylacza do czereśni. Dzisiaj go skonsumuję ![]() Jutro "posadzę". Wiem, że gdzieś mam kobyłę - Fizjologia roślin i mógłbym w pauzach między graniem poczytywać. Coraz poważniej myślę o nabyciu kompetencji rolniczych tylko jak przekonać mózg?
![]() |
#184 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 5 godz 21 min 35 s
|
![]()
Czytanie tych opowieści przenosi mnie w inne obszary świadomości, przyjemnie.
Ad. Muchy - "Mucha Nie Siada" https://www.youtube.com/watch?v=-8uedG1fs2Q |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
![]() Online: 3 dni 10 godz 30 min 25 s
|
![]()
Na tym podwórku, gdzie będą rosły czereśnie ptaki są.
Na obecnym - miejskim, zero. "Rewitalizacja" zrobiła swoje ale o tym późnniej. Tymczasem Strażnik Domowy przycięła laurowiśnię, która zdominowała "nasz osobisty ogródek" od strony głównej szasse. Wybikają się w tym ogródku cztery małe dęby, ułamany jesion, kasztan, buk i grab. Je przesadzę na podwórze podlaskie w listopadzie. Widzę tam aleję z czereśni. Dużo tam widzę ale muszę dobrze przewidzieć miejsce. Jak już wspominałem, będzie mały sad. Będzie dąbrowa. Fąb Kacperka (wnuka) już zyskał blisko 1,5m i na przeprowadzkę ostatni dzwonek. Fąbek czerwony Marysi też ma się coraz lepiej. Ukorzeniam teraz sezonowane przez zimę pędy laurowiśni. Za późno co prawda wyjąłem je z sypialni ale zobaczymy. Rozmnożę też cisa, który nam ładnie w ogródku rośnie. Bardzo lubię cisa. Ja w ogóle lubię drzewa. Nie wiem, czy ja wcześniej drzewem nie byłem. Ja się wśród drzew dobrze czuję. O reszcie już wspominałem (brzóz kilka, czarne morwy itd.). Tuba co rusz podsyla mi kosynierskie tematy. Tym razem Romka od byków (coś dla Fazika). On też spec od klepania. To ek twierdzi, że teraz babki to do dupy są. Za miękkie, podobnie większość tanich ostrzy, będącymi tylko kawałkiem blachy, co kucia nie zaznała i procesów hartowania. Jak remontowałem mieszkanie trzy lata, to miałem duży brulion "do remontu". Pora wrócić do zagadnienia. Na wsi będę przekładał podłogę, wymieniał instalację elektryczną i kładł te, których nie ma. Najpierw muszę wyrównać poziomy bytowe w mózgu, bo ten przypomina oczy Bolka. Rozbiegany, szumy tylko i bzyczenie.... A'propos siadania muchy i bzyczenia. Sezon w pełni. https://www.facebook.com/share/v/15KYr2cQ7v/
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Historia pewnego pomysłu czyli zapraszamy na Letni Zlot FAT 2013 | Mat | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 53 | 19.04.2013 08:15 |