Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 17.05.2020, 22:02   #10
flippy

flippy's Avatar

Miasto: Śląsk
Motocykl: CRF1000 D2
flippy jest na dystyngowanej drodze
Online: 10 godz 37 min 41 s
Domyślnie

Cześć,
Ja też głównie jeżdżę z rolką... Enduristan I mogę pominąć niektóre wspomniane punkty bo moi rodzice z kolei są winni temu że nie jestem zbyt cierpliwy ale...
1) Rolka ma jedną komorę + wewnętrzna kieszeń zapinaną na zamek oraz na niej 3 kieszenie z elastycznej siatki (w nich tryzmam wszystkie luźne rzeczy ale potrzebne jak przyjadę na miejsce, powerbank, ładowarka, etc). Rolki które Ciebie interesują to pewnie 51L (szer. 61cm) i 82L (szer. 67cm) wiec na upartego namiot sięzmieścim, chociaż rolka ma przeszyte przez całą szerokość pasy do przytroczenia innych elementów po obu stronach a na końcach są pętle Cargo.
2) Teraz najlepsze... do rolki przyczepiacz na 4 klamry systemowe (zapiecie trwa sekund 3) torbę BasePack XS (ja mam 12L) - pakuje tam DSLR, i wszystkie rzeczy które mogą mi być potrzebne w trasie na wyciągnięcie ręki - ps. przeciwdeszczówke pakuje pod rolkę w płaski worek). Torba ma kieszeń z siatki z góry zamykaną na rzep i elastyczną żyłkę (nie rozciąga się po kilku użyciach)
3) Rolkę przyczepiam ROK Strapami do bagażnika oryginalnego - przytroczenie i ewentualny demontaż po prawidłowym montażu rokstrapów do bagażnika rozpięcie zajmuje 10 sekund a po rozpięciu zapinam na krzyż rokstrapy i zostają przy moto.
5) Problem pozostaje z rolką jako plecak ale.. 18 i 0,2 kg na plecach z pseudo ramionami... twardziel - rozwiąznie z Fjord Nensen moim zdaniem jest jakieś ale jak będziesz jeździł w Offie to będą ramiona upierdzielone Chociaż przyjrzałem się raz jeszcze i możliwe że jest rozwiązanie... do Rolki można dokupić regulowany pasek na ramię (nie mam ale ponoć wygodny) - jak by dokupić dwa i przytroczyć je do pętli Cargo po obu stronach (w sumie do tego służą) to masz i plecak

Kurde ale rebus ale chyba się udało Ja generalnie lubię taki set z rolką i drugą torbą bo tak jak piszesz otwierać całą rolkę i grzebać.. niby można worki izolacyjne żeby to uporządkować ale to i tak problem. Co jest dobre w tym sprzęcie.. 5 lat gwarancji, proste zamykanie rolki (są dwie listwy z tworzywa na brzegach rolki, zakładasz jedną na drugą i jest szczelnie), i sprzęt jest 100% wodoszczelny - jak przejadę offem to ściągam cały bagaż wrzucam pod prysznic i zlewam z góry na dół - elegancko czysto a w środku sucho.

Przemyśl, foty sprzętu bez dodatkowej torby (BasePack XS) oraz z zapiętym BasePackiem dorzucam.

Jak masz pytania użytkowe to wal, jak o czymś zapomniałem to rzucaj.. może coś wymyślę

Tu masz linki do sklepu enduristan:
https://www.enduristan.pl/collection...ucts/tornado-2
https://www.enduristan.pl/collection.../xs-base-packs
https://www.enduristan.pl/collection...shoulder-strap

Ostatnio edytowane przez flippy : 17.05.2020 o 22:10
flippy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania