![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 59 min 31 s
|
![]() Cytat:
Ja po sprzedaniu transalpa szukałem czegoś do turystyki. Założenie było trudne. Żeby było lekkie do 200kg. Z dużą ilością owiewek na jazdy w deszczach i zimnicach. No niestety do BMW K75 nie pasuje. Dla mnie za ciężki motocykl. I jakoś tak trafiłem na duże skutery. Nawet miał być Helix Honda 250 ale na jeździe próbnej masakra na dziurawej drodze. Za małe kółka. Silnik to znany fajny silnik piaggio. Przekładnia CVT nie każdy może to polubić. Jeden cylinder. Przeszkadzają wibracje i kultura pracy. Z drugiej strony na lekkich rolkach idzie jak głupie spod świateł ![]() ![]() ![]() Można jeździć na stojąco. Jak na motocyklu. Duże koła lepsze niż mniejsze w innych skuterach. Zawias z przodu jest jak w motocyjlu a nie z dwóch krótkich rurek. Pół ramy jest z aluminium, reszta to stal bo koszta, koszta panie ![]() ![]() Jest się gdzie zapakować na wczasy ![]() ![]() SAM_3362.JPG SAM_3588.JPG Mam trzeci sezon. Teraz grzebię w napędzie. Bo w przedziale 80-110 km/h pojawia się dziwna wibracja harmoniczna. Na włoskim forum piszą że to przypadłość słabej sprezyny pod talerzami za sprzęgłem. Teraz wymieniam. Od jazdy w deszczu umarł czujnik impulsów przy kole. Typowa przypadłość jak on działa to go trzeba uszczelnić za wczasu bo wchodzi woda i rdza zjada układ. Rok temu czujnik padł na Bałkanach ![]()
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Honda SH125 - opinie | Emek | Honda - inna niż AT & NAT | 32 | 09.05.2019 13:06 |