Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Buty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11.01.2012, 09:19   #1
Piotr B

Piotr B's Avatar

Miasto: Wroclaw-Vratislav-Breslau
Motocykl: RD07a
Piotr B jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 23 godz 19 min 34 s
Domyślnie

W wojsku to bardzo różnie
jedni muszą mieć prawy lub lewy, albo duży lub mały
Ale są też inne rodzaje wojska, które śmigają w np: Meindl (tani nie jest ale, bardzo polecam) Lowa, Chiruca, Boreal to w jednostkach sojuszniczych ( w naszych też się zdarza)

Cytat:
Napisał Ludwik Perney Zobacz post
Nie kupiłbym używanych butów z gorotexem.
Zgadzam się w 100% tym bardziej (pomijając aspekt higieniczny) buty np Meidl posiadają wewnątrz materiał, który dopasowuje się do stopy i trzyma porządnie tylko tą jedną stopę. Wkładanie nogi do ukształtowanego buta skutkuje później opowieściami jak to buty za 800-1000 peelenów są do du....

Cytat:
Napisał Ludwik Perney Zobacz post
Skarpeta gorotexowe ma góra kilka sezonów wytrzymałości. Potem kruszy się i but siąknie jak gąbka.
A z tą opinią w ogóle się nie zgodzę i zaryzykuję stwierdzenie, że jest to właśnie dosyć często powtarzana legenda. Nic się nie wykrusza co najwyżej membrana może ulec zatkaniu przez niewłaściwe używanie. Nosiłem buty z goretexem nawet po 5 lat , nie zauważyłem żeby cokolwiek wchłaniały a już tym bardziej jak gąbka. Dowodem na to niech będą 3 pierwsze firmy, które wymieniłem, one dają gwarancję na but 5lat (nie dotyczy PL ?) i wymieniają w nich podeszwy po okresie gwarancyjnym. O buty trzeba dbać też od wewnątrz. Dlatego kupuje się odpowiednie skarpety do butów membranowych (60-150 peelenów) Po za tym but myje się także od wewnątrz

Ale tak jak napisał kolega:
Cytat:
Napisał ltd454 Zobacz post
Zależy do czego mają to być buty (do jakiego łażenia i gdzie).
To jest podstawa
Piotr B jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.01.2012, 17:24   #2
Ludwik Perney

Ludwik Perney's Avatar

Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Ludwik Perney jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 dni 9 godz 16 min 58 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Piotr B Zobacz post
A z tą opinią w ogóle się nie zgodzę i zaryzykuję stwierdzenie, że jest to właśnie dosyć często powtarzana legenda. Nic się nie wykrusza co najwyżej membrana może ulec zatkaniu przez niewłaściwe używanie. Nosiłem buty z goretexem nawet po 5 lat , nie zauważyłem żeby cokolwiek wchłaniały a już tym bardziej jak gąbka.
Piotrze, złaziłem zgodnie z przeznaczeniem kilka par butów z goroteksem. Dobry nowy but mogę zanurzać na krótko nawet w wodzie, sporo łaziłem zimą po górach. Nawet po całodziennym łażeniu w kopnym śniegu but pozostawał suchy. No ale np moje obecne La Sportivy po niedzielnej ok 3 godzinnej wycieczce przypominały gąbkę właśnie. Może to kwestia intensywności użytkowania, ja używałem je intensywnie - wyglądają prawie jak nowe ;-) ale z goroteksu został już chyba tylko napis :-)
Ludwik Perney jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania