Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Pamiętnik

Pamiętnik Tym, o których nie zapominamy.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.08.2010, 00:43   #24
luki.gd

luki.gd's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Gdańsk
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
luki.gd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 3 dni 13 godz 10 min 50 s
Domyślnie

ave!

już dawno chciałem zadać podobne pytania.. ale może jeszcze nie wszystko na forum przeczytałem, a może temat był już wałkowany...

fundacja, to wydaje się dobry pomysł, ale że to już jest formalizowanie pewnego działania, pewne koszty, to jeśli znajdą się chętni do roboty przy tym i uda się opracować sensowny statut - może być ciekawie...

druga rzecz która od dawna mi się kołacze po głowie, to pytanie: czemu co roku, na zakończenie sezonu "nikt" nie pozbiera relacji z wypraw i nie zrobi z tego "wydawnictwa"? - nie myślę tu zaraz o produkcji na miarę książki, bo za dużo z tym zachodu, cykl wydawniczy itp... książkę w papierze można by 1/5lat - ale przecież zawsze można zrobić... pdf'a, sprawdzić jakie są możliwości wystawienia do jakiegoś e-stora i sprzedawać jako e-booka - przy niewielkich kosztach produkcji, a przez to zakupu, można oprzeć to o mikropłatności - czyli sms, a tam nawet do 30 PLN za sms... - ale może właśnie łatwiej byłoby z fundacją...

takich pomysłów można wygenerować jeszcze pewnie wiele.. ale może temat był już, gdzieś kiedyś omawiany... a z drugiej strony... jakie jest na to zapotrzebowanie...?
z założenia takie forum(y) są nieformalne... co czasem blokuje pewne możliwości, np. pozyskania środków, czy wywierania nacisku...
ale nasze jest przecież wyjątkowe... może działając w tym kierunku, dojdziemy do OPP (organizacja pożytku publicznego) i będzie gdzie przekazać dodatkowo 1% - w końcu bym wiedział, że ten jeden procent idzie na coś z senem...

howgh!
luki
luki.gd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania