![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Sprawdź dla pewności napięcie na klemach.
Światła nie świecą może jakoś słabo? Rozrusznik jakoś słabo mieli? Jak akumulator dobiło na full w 20min to bym powiedział, że był naładowany. Jak ze światłem i rozrusznikiem nie masz problemów to bym szukał problemu albo w instalacji świateł, albo w mierniku. Mi na kablach olejarki spadało prawie 3v, a ten elektromagnes raczej brał mniej prądu niż lampa. Jak kable i wtyczki są w kiepskim stanie to dla mnie 9v jest możliwe. Możesz jeszcze pomacać różne wtyczki i sprawdzić czy się nie grzeją. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nowy Akumulator Yuasa YTX14-BS super MF | marekw | Układ elektryczny i zapłonowy | 10 | 09.07.2015 07:19 |
Akumulator żelowy RD04 Wersja alternative | Wojak | Układ elektryczny i zapłonowy | 26 | 12.12.2012 10:44 |