| 

| 
	|||||||
| Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki | 
| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Wygląd | 
| 

| 
		#11 | 
| 

Trampkarz 
			![]() Zarejestrowany: Mar 2008 
				Miasto: Tychy - Wawa 

Motocykl: nie AT a TA 

Online: 1 miesiąc 1 dzień 15 godz 59 min 0 
				 | 

No ja już od czasu ostatniego posta zakupiłem 2 kuchenki - w końcu biedny student ze mnie  

. Jedna to gazowa Campingaz Twister 270 PZ z zapalnikiem piezo (miałem taką wcześniej i byłem w 100% zadowolony) zakupioną w e-horyzoncie za ok 105zł. Polecam ją wszystkim podróżującym po Europie (kartusze kupiłem w ESP, a widziałem w D, FIN, S, N, SK, CZ) - użytkowanie i przechowywanie banalne, ale za to koszty wyższe niż na benzynę. Ostatnio zaś sprawiłem sobie MSR Dragonfly (wyszedł mnie 100zł, bo można powiedzieć że w rozliczeniu - normalnie $129) - już ją odpaliłem raz. Chodzi trochę jak F16 (ale mam nadzieję że jak oryginały a nie "jastrzębie"  ). Mam nadzieję że wykonanie i zadowolenie będzie high-end (jak i cena). Ale Campingaza i tak będę brał na takie 2 dniowe wyjazdy ![]() edit: też mam taki zestaw harcerski jak czosnek (nówka z 1983 kupiona w 2006). Tanio (25zł) i dobrze. 

"Tam, gdzie jest asfalt, nie ma nic ciekawego, a gdzie jest coś ciekawego, tam nie ma asfaltu."  | 
| 

| 

| 

| 

|