![]() |
#11 |
Michał
![]() |
![]()
Miałem podobną rozkminę niedawno. Długo szukałem i kupiłem Haix Laars Gevecht.
Wcześniej miałem kilka par butów, zaczynając od "Józefów" a kończąc na Meindlu. Chodziłem w tych butach wszędzie, wyprawowo, w zimę, rajdy, góry, itp. Moim zdaniem w kategorii cena - jakość są bezkonkurencyjne. Dałem ok 350 zł za nowe (II gat). Zalety: 1. skóra a nie żadne membrany które przestają działać i wymagają specjalnego traktowania. 2. system szybkiego sznurowania 3. podeszwa vibram 4. lekkie dość 5. dobra jakość, wygodne 6. wysoki nosek gumowy - zawsze miałem buty wysiepane od skał na czubie Takie i stąd kupiłem, tylko czarne (też są). II gatunek, ale ja nie widzę powodu. Dla mnie to jedne buty na wszystkie okazje, niezależnie od pory roku dają radę. https://armyworld.pl/product-pol-135...tml?query_id=1 Nie bawię się w super skarpety i buty za tysiące złotych, to przegięcie, chyba że jesteś zawodowcem, sportowcem.. Co do skarpet - zero magii, w góry i na większe obciążenie/dłuższe użytkowanie zakłada się dwie pary zwykłych i po sprawie. Nic więcej nie potrzeba. Dodatkowo "górskie" sznurowanie (jeśli są zwykłe sznurówki). Pamiętaj też, że tego typu buty muszą mieć zawsze niewielki luz - stopa czasem puchnie lekko i wtedy trzeba mieć miejsce. |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Buty trekkingowe Bona (Aliexpress) recenzja | wojtekk | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 29 | 01.05.2021 22:06 |
Vanucci - polecacie? | monah | Ciuch Afrykańczyka | 20 | 09.02.2009 10:46 |