![]() |
|
Silnik, sprzêg³o, skrzynia Monta¿ i demonta¿ elementów silnika: sprzêg³a i skrzyni , wymiana ³añcuszków rozrz±du, demonta¿ g³owic i zaworów, pomiary kompresji, ci¶nienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, t³oków i pier¶cieni. |
![]() |
|
Narzêdzia w±tku | Wygl±d |
![]() |
#1 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Miko³ów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzieñ 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Witam. Kiedy¶ pisa³em ¿e podczas reg. zaworów przez okienka, zauwa¿y³em ¿e o¶ zaworu nie jest w osi konika. Wczoraj ¶ci±gn±³em dekle przy wyjêtym reaktorku. Jestep PRAWIE przekonany, ¿e mam na jednej g³owicy dwa "prawe" koniki na jednej o¶ce.(Chodzi mi o to ¿e oba s± wygiête w tê sam± strone, a na drugiej g³owicy oba schodz± siê do ¶rodka.
Prosze optwierdzenie ¿e to to to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Jak ci to pomo¿e mam silnik od 03 - moge foty zrobiæ - która to g³owica (chyba to nie ma znaczenia)
Cos na pewno jest nie tak z zaworem lub d¼wigni± . A mo¿e gniazdo ma luz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dziêki!
Luzu nie mam, na drugiej g³owicy koniki schodz± siê do wewn±trz a tu wychylaj± siê w t± sam± strone. Jakby kto¶ wymieni³. Nie moge zamieniæ z innym bo siê na innym zaworze bêd± mijaæ. W manualu niestety po niemiecku jest rysunek ze maja byæ do ¶rodka, ale nie potrafie siê doczytaæ czy dotyczy to obu g³owic gdy¿ nie potrafie po nimiecku ![]() Moim zdaniem wed³ug mnie....... jest ¼le. Ciekawe czy trudno te koniki zciepaæ z o¶ki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...ju¿ nie taki ¶wie¿y
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Paw³owice - okolice
Motocykl: 1090R; 350EXC; 690R;
![]() Online: 2 miesi±ce 1 tydzieñ 6 dni 16 godz 9 min 45 s
|
![]()
Vooytas masz racje. Masz za³o¿one dwa prawe (albo lewe - zale¿y jak patrzeæ) koniki.Powinno byæ tak jak na fotkach, czyli "schodziæ" siê do ¶rodka. Ka¿dy konik ma nawet inne oznaczenie. Na obu g³owicach jest tak samo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Dziêki Bartol!!!
Wiêc musze kupiæ g³owice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjêcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
a w drugim garku nie masz te¿ "z³ej" pary? Moze kto¶ pomiesza³ sk³adaj±c?
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zêbatce: Wypustem na zewn±trz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podró¿ach: Jak solo to bez kufrów 5. O ³añcuszkach rozrz±du: nie zabieram g³osu. 6. Lista im. podoska Za³±cznik 10655 7. O BMW: nie mia³em, nie znam siê, nie interesujê siê, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: okolice Wroc³awia na wschód bardziej
Motocykl: RD03, RD04, 2xRD07, RD07A
Przebieg: okrutny
![]() Online: 1 dzieñ 1 godz 20 min 51 s
|
![]()
Vojtas twoje zdjêcia nic nie pokazuj±, ale zwróæ uwagê na zdjêcia Barteza,
szczególnie na pierwszym dobrze widaæ, dzwigienki maj± wywiercone otwory i powinny byæ (te otwory) skierowane do siebie, jest mo¿liwo¶æ ¿e kto¶ zamieni³ Ci dzwigienki ss±ce z wydechowymi, ale mozesz to poznac po tym, ¿e wydechowe maj± wiêkszy otwór i stopê o któr± opiera siê zawór, i jeszcze dygresja jak kto¶ to rozbiera³ to jedyna mo¿liwo¶æ wg. mnie ¿e zatar³ wszystko, nale¿a³oby siê zastanowiæ tylko dlaczego.
![]() |
#8 |
|
![]()
Dziêki za uwagi.
Sprawdza³em i wydaje mi siê ¿e nie mam zamienionych koników, ka¿da zamiana z innym spowoduje znowu nie osiowe naciskanie na trzonek. Nie mam pojêcia dlaczego to kto¶ rusza³, "wade fabryczn±" chyba moge wykluczyæ. A na zdjêciach chcia³em pokazaæ ¿e oba "patrz±" w tê sam± strone. Faktycznie otwory nie s± od ¶rodka. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
W±tek | Autor w±tku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
XR600 - nie da siê zdj±æ góry g³owicy - o co cho? | Olek | Inne - dyskusja ogólna | 2 | 19.03.2012 18:44 |