![]() |
chyba wiem co jest zle poskładane w głowicy
2 Załącznik(ów)
Witam. Kiedyś pisałem że podczas reg. zaworów przez okienka, zauważyłem że oś zaworu nie jest w osi konika. Wczoraj ściągnąłem dekle przy wyjętym reaktorku. Jestep PRAWIE przekonany, że mam na jednej głowicy dwa "prawe" koniki na jednej ośce.(Chodzi mi o to że oba są wygięte w tę samą strone, a na drugiej głowicy oba schodzą się do środka.
Prosze optwierdzenie że to to to. |
Jak ci to pomoże mam silnik od 03 - moge foty zrobić - która to głowica (chyba to nie ma znaczenia)
Cos na pewno jest nie tak z zaworem lub dźwignią . A może gniazdo ma luz ?? |
Dzięki!
Luzu nie mam, na drugiej głowicy koniki schodzą się do wewnątrz a tu wychylają się w tą samą strone. Jakby ktoś wymienił. Nie moge zamienić z innym bo się na innym zaworze będą mijać. W manualu niestety po niemiecku jest rysunek ze maja być do środka, ale nie potrafie się doczytać czy dotyczy to obu głowic gdyż nie potrafie po nimiecku:) Moim zdaniem według mnie....... jest źle. Ciekawe czy trudno te koniki zciepać z ośki:confused: |
2 Załącznik(ów)
Vooytas masz racje. Masz założone dwa prawe (albo lewe - zależy jak patrzeć) koniki.Powinno być tak jak na fotkach, czyli "schodzić" się do środka. Każdy konik ma nawet inne oznaczenie. Na obu głowicach jest tak samo.
|
Dzięki Bartol!!!
Więc musze kupić głowice :( (wątpie żeby ktoś miał same koniki) |
a w drugim garku nie masz też "złej" pary? Moze ktoś pomieszał składając?
|
Vojtas twoje zdjęcia nic nie pokazują, ale zwróć uwagę na zdjęcia Barteza,
szczególnie na pierwszym dobrze widać, dzwigienki mają wywiercone otwory i powinny być (te otwory) skierowane do siebie, jest możliwość że ktoś zamienił Ci dzwigienki ssące z wydechowymi, ale mozesz to poznac po tym, że wydechowe mają większy otwór i stopę o którą opiera się zawór, i jeszcze dygresja jak ktoś to rozbierał to jedyna możliwość wg. mnie że zatarł wszystko, należałoby się zastanowić tylko dlaczego. |
Dzięki za uwagi.
Sprawdzałem i wydaje mi się że nie mam zamienionych koników, każda zamiana z innym spowoduje znowu nie osiowe naciskanie na trzonek. Nie mam pojęcia dlaczego to ktoś ruszał, "wade fabryczną" chyba moge wykluczyć. A na zdjęciach chciałem pokazać że oba "patrzą" w tę samą strone. Faktycznie otwory nie są od środka. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:59. |