|
|
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Zakopane
Motocykl: NAT
Online: 2 tygodni 2 dni 5 godz 26 min 16 s
|
Właśnie mija dekada od debiutu pierwszej NAT. U mnie CRF1000 bez DCT z 2016 . Moto kupione oczami , pięknie to wyglądało na premierze . Mogłem kupić wtedy każde moto , miałem nieograniczony budżet natomiast NaT mnie urzekła… Obecnie przejechane około 80 tys. , 80 % dłuższe wyjazdy. Wszystko z plecakiem . Przez ten czas dwie poważniejsze wizyty w rowie, z 5 niegroźnych kolizji , kilka parkingowek i chyba wszystko . Z usterek które zostały mi w pamięci: przy 24 tys. Urwałem łańcuch. Przy 30 tys . wysypało się łożysko tylnego koła, o dziwo pod salonem Hondy w Krakowie więc naprawione od ręki . O dziurze w baku nie będę pisał, to była moja wina , a raczej kolegi który we mnie wjechał… Przez pierwsze 6 lat moto serwisowane książkowo w salonie Hondy , faktur na to uzbieranych na kilkanaście tysięcy . Zbierałem je , Jak i pieczątki do książki serwisowej dla przyszłego właściciela . Ostatnio wszystko poszło w kosz. Dla mnie moto nie sprzedawalne- ma u mnie dożywocie. Natomiast dla kogoś kto by go zobaczył , mógł by się podrapać po głowie. Sam jak bym go oglądał dla kogoś to to bym powiedział że jakiś ulep …
Obecnie w planie: malowanie zbiornika paliwa po dzwonie, dołożenie amortyzatora skrętu, serwis zawieszenia. Wszędzie gdzie my byli , to się wróciło. Dla mnie Królowa
|
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
Online: 7 miesiące 2 dni 9 godz 26 min 3 s
|
Brawo!
Niby niewylewnie, bo 10 zdań na 10 lat, ale czuć emocje! Właśnie uświadomiłeś mi, że wszelkie podziały afrykańskie mają podłoże czysto techniczne, nieistotne dla historycznej ciągłości Afryki, której duch jest jeden! Jej ducha tworzą właśnie takie emocje jak Twoje, realne wspomnienia Przygody podparte pudełkiem zdjęć, książką telefoniczną mocno rozbudowaną pod literką A... 10 lat temu swoją Królową miałem już 10 lat... Pewnie na tę majówkę ktoś zrobi sobie podobny prezent i oczekuję, że za 10 lat napisze równie emocjonalny post jak twój. Bardzo bym chciał go przeczytać, czego i Tobie serdecznie życzę. Chociaż każdy ma swoją, to Królowa jest jedna! Królowa.jpg Ostatnio edytowane przez ATomek : Dzisiaj o 05:49 Powód: zdjęcie Królowej, luty 2025 Ukraina |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
![]() |
Legendą to nigdy nie zostanie , ale ładnie opisałeś swoje emocje.
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() |
Właśnie dlatego lubię oglądać używane motocykle, na których jest możliwa do odczytania cała ich historia.
Z punktu widzenia handlowego są o wiele mniej warte niż wychuchane perełki trzymane w garażach z minimalnymi przebiegami, ale wartość sentymentalno-emocjonalna - nie do ocenienia. Dobrze, że ją cenisz pod tym drugim kątem i dzięki temu zasłużyał na miano Królowej.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka 2025: Cztery i pół Afryki 2026: Bambo ze Zgierza |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Nowy czy stary - każdy motocykl jest legendą jeśli wiążą się z nim przyjemne i ważne wspomnienia. Do tego właśnie one są - mają wypełniać życie radością. Która xxxx niejedno ma imię.
|
|
|
#6 |
|
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Online: 11 miesiące 4 dni 2 godz 37 min 57 s
|
Ale nie każdy motocykl da radę wytrzymać 20 lat wspomnień.
Czy Żona z którą spędzasz całe życie jest legendą? Czy 5 żon po 5 lat?
|
|
|
#7 |
![]() |
Zdefiniuj szczęście dla mnie. Albo może nie.
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() |
Nie wiem jak w DE, ale jak w PL zapytałem w Urzędzie Stanu Cywilnego to staże ślubne się nie sumują (choć to w sumie nielogiczne, bo staż pracy już tak)
więc lipa.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka 2025: Cztery i pół Afryki 2026: Bambo ze Zgierza |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Online: 11 miesiące 4 dni 2 godz 37 min 57 s
|
Zdefiniowałes, że KAZDY motocykl jest legenda. Wrzucasz wszystko do jednego garnka, włączasz mikser i mówisz że to legenda.
A to zwykła breja. Słowo które należy się nielicznym, przpinasz do każdego . Tak jakby każdy uczeń w szkole mógłby zostać geniuszem/legenda. Nie, nie będzie. Tylko nieliczne motocykle będą legenda, xrv nim jest, Bo do dzisiaj spotykana na drogach. Tak samo jak stary BMW GS, trampek. Jeszcze się nie znudziły, jak widać i dalej tworzą emocje. Reszta "legend" została już dawno zmiksowana.
|
![]() |
|
|