![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 21 min 24 s
|
![]()
Elo.
Wymieniałem olej w 1100 dct 2024r odkręciłem dwa korki na 12klucz od spodu filtr ojeju , filt skrzyni . Wszystko ładnie scieklo na centralnej stopce. Wlałem ori olej 4x1l i jest centymetr wyżej max na bocznej stopce mierzony . Miarka "wrzucona" nie wkręcona . Co za jaja ? Poprzednim razem wymieniałem wlałem całe 4l z banki hondy i było akurat max na miarce . Skąd wzięło się ponad stan ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 10 godz 52 min 8 s
|
![]()
A wiec nie wszystko, albo 4x 1litr nie było kiedyś 4 litrami albo teraz nie jest. leje sie do kreski a ile wejdzie tyle wejdzie stan ok jest miedzy min i max i w kazdym połzoniu jest ok!
A tak na marginesie witamy cię w naszej społeczności i miło nam cię bedzie zobaczyć na corocznym zlocie. Możesz sie przywitac jak tradycja mówi w powitalni. ludzie tu przychylni i pomocni ale nie szukaj problemu tam gdzie go w sumie nie ma ![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Za dużo oleju o centymetr to może być z 3 setki za dużo
![]() A za dużo oleju może się pienić a bąble to słabo smarują panewki. Tak słyszałem.
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
... tym bardziej, że niektóre oliwy pienią się bardziej. Z filtrem wchodzi 4,2L.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Wawa
Motocykl: Africa AS 1100DCT
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 14 godz 49 min 47 s
|
![]()
Ja wymieniałam wczoraj i na skręconym bagnecie jest równo z górna kreska po 3,9l. Jak powinno się mierzyć poziom? Na wrzucono czy skręconym bagnecie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 11 godz 38 min 8 s
|
![]() Cytat:
Ustawić pojazd w pozycji pionowej na twardym, płaskim podłożu Napisałeś że na bocznej stopce mierzony i pewnie z tąd ten centymetr.
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Bagnet jak świat światem tylko się wrzuca.
Tylko w hd spotkałem się z metodą pomiaru na bocznej stopce - nigdy wcześniej. Myślę że nat wyjątkiem nie jest ![]() Więc ![]() ![]()
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Nigdy nie wiadomo bo Polacy nie lubieją czytać instrukcyji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
ID.3 na H@brydach - czyli ponad 1000km elektrykiem | nabrU | Trochę dalej | 46 | 14.07.2021 13:46 |
Skrzynia dziwnie wyje po wymianie oleju | motomysz | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 2 | 12.04.2014 20:52 |