![]() |
Ponad stan po wymianie oleju dct 2024
Elo.
Wymieniałem olej w 1100 dct 2024r odkręciłem dwa korki na 12klucz od spodu filtr ojeju , filt skrzyni . Wszystko ładnie scieklo na centralnej stopce. Wlałem ori olej 4x1l i jest centymetr wyżej max na bocznej stopce mierzony . Miarka "wrzucona" nie wkręcona . Co za jaja ? Poprzednim razem wymieniałem wlałem całe 4l z banki hondy i było akurat max na miarce . Skąd wzięło się ponad stan ? |
A wiec nie wszystko, albo 4x 1litr nie było kiedyś 4 litrami albo teraz nie jest. leje sie do kreski a ile wejdzie tyle wejdzie stan ok jest miedzy min i max i w kazdym połzoniu jest ok!
A tak na marginesie witamy cię w naszej społeczności i miło nam cię bedzie zobaczyć na corocznym zlocie. Możesz sie przywitac jak tradycja mówi w powitalni. ludzie tu przychylni i pomocni ale nie szukaj problemu tam gdzie go w sumie nie ma :) |
Za dużo oleju o centymetr to może być z 3 setki za dużo :) jak będzie zagrzany do 100C to będzie za dużo o dwa centy.
A za dużo oleju może się pienić a bąble to słabo smarują panewki. Tak słyszałem. |
... tym bardziej, że niektóre oliwy pienią się bardziej. Z filtrem wchodzi 4,2L.
|
Ja wymieniałam wczoraj i na skręconym bagnecie jest równo z górna kreska po 3,9l. Jak powinno się mierzyć poziom? Na wrzucono czy skręconym bagnecie??
|
Cytat:
Ustawić pojazd w pozycji pionowej na twardym, płaskim podłożu Napisałeś że na bocznej stopce mierzony i pewnie z tąd ten centymetr. |
Bagnet jak świat światem tylko się wrzuca.
Tylko w hd spotkałem się z metodą pomiaru na bocznej stopce - nigdy wcześniej. Myślę że nat wyjątkiem nie jest :) Więc :) zależy z której strony bagnet :) |
Nigdy nie wiadomo bo Polacy nie lubieją czytać instrukcyji.
|
Bagnet jest z lewej i moto powinno stać pionowo.
|
Kolega jednostrzałowy a my wypruwamy sobie żyły :) :) :)
W związku iż to nie pierwszy taki przypadek postuluję że do 15 postów nie możesz zadać żadnego pytania technicznego. Można chwalić forum, przywitać się, uwielbiać moderatorów itd. Rano mam rewelacyjne pomysły a nie nastąpił jeszcze nawet WCRESET systemu :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:04. |