Hej,
dobra wiadomość: udało mi się rozpracować waypointy pod AutoMapę i iGo8.
Pliki do nabycia

u BLOBa albo u mnie (fxrider@xtzclub.pl):
Instrukcja użycia:
- AM:
zawartość archiwum AM-wpt.rar rozpakowujemy gdzieś na karcie (dowolnie), następnie uruchamiamy AM i w menu: POi -> Zarządzaniu kilkamy przycisk "kartki" na dole ekranu. Rozwinie się menu, w którym wybieramy "Otwórz" (lub "Dodaj z" jeśli mamy już własne POI i nie chcemy tracić do nich dostępu), w nowym oknie wybieramy wgrane wcześniej pliki (dokładniej szutry.amp) i od tego momentu mamy je dostępne w navi (warto od razu ustawić od jakiego zoomu mają być widoczne).
- iGo8:
wgrywamy plik iGo-wpt.kml do katalogu na karcie:
\[katalog iGo; zwykle "iGo8"]\CONTENT\USERDATA\POI\ (jeśli któregoś z nich nie ma to tworzymy)
Odpalamy navi, wchodzimy do zarządzania punktów i ustawiamy od jakiej widoczności mają się pokazywać na mapie (+ ikonkę); nowe punkty będą na końcu listy kategorii.
Ten plik można też uruchomić w Google Earth i zobaczyć rozkład punktów.
Wyprodukowałem jeszcze plik .GPX z trackami i waypointami na nowsze garminy.
Wszystkie powyższe pliki już przetestowałem, więc nie powinno być niespodzianek.
Jeszcze mały gratis: jakby ktoś chciał to wojskowe mapy tych rejonów można ściągnąć stąd:
http://en.poehali.org/maps
Przy odrobinie wprawy łatwo je przerobić pod Oziego lub Custom Maps (outdoorowe garminy).
Wszystkie te pliki wysłałem przed chwilą do BLOBa.
Dobrej zabawy życzę i pozdrawiam, Adam
UPDATE: rąbnąłem się w nazwie pliku z waypointami na AM - już poprawione w opisie.