![]() |
Luz na łańcuszku pompy oleju RD04
2 Załącznik(ów)
Witam,
Mam pytanie, jakie luzy na łańcuszku są dopuszczalne? wydaje mi się ze mam już baaardzo luźny. Zmierzyłem że różnica między rozepchanym (beczką) łańcuchem a wklęsłym to jakieś 3 cm. wydaje mi się że podczas kręcenia kołami jak bym się uparł to moge łańcuch zrzucić, lub ewentualnie zaklinować, kurcze podczas upadku motocykla z pracujacym silnikiem to juz groźne chyba :( Gdzie takiego łańcucha szukać? |
Odświerzam wątek poniewaz mam takie samo pytanie..czy taki luz jest dopuszczalny?? I przy okazji jaki wymiar klucza potrzebny jest do odkrecenia śruby centralnej koła sprzegła?
|
Mi jeden taki nieodżałowany specjalista powiedział, że tak ma być z tym łańcuszkiem i tego się trzymam.
Sprzęgło... nie pamiętam wymiaru (miałem go w komplecie więc żaden dziwny), ale wiem że jeśli jesteś do tego sam to nie łatwo ją odkręcić. Ja se poradziłem dopiero "przykręcając-blokując śrubą" tarczę hamulcową do zacisku. Pamiętaj o "zabiciu" śruby na ranciku do tego stworzonym |
ja tam do łańcuszka pazurów nie pchałem ale on ma taki być i koniec. nigdy nie spotkałem się żeby komuś narobił bigosu. znam jednego co mówił że cykanie z silnika to ten łańcuszek, wymienił go i nic się nie zmieniło.
|
i to są święte słowa ,motur to nie maszyna do szycia czy mniej grzebiesz bez potrzeby dłużej jezdzisz no chyba ze ktos ma potrzebę Adama Słodowego ale to już inny temat
|
i łoto chodzilo. Silnik obejrzalem z deka i dalej pchac sie nie bede. Dzieki
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:38. |