![]() |
Siemering górnego mocowania amora.
1 Załącznik(ów)
No dobra. Przyznawać się kto już z tym walczył :D? To się wymienia się? W katalogu części Hondy nie widzę takich rzeczy... Pasuje coś z zawieszenia Poloneza, Tico? Mam lekko wyczuwalny luz między wewnętrzną średnicą silentbloka a śrubą będącą ośką, co przekłada się na luz rzędu 3mm mierzonych na końcu wahacza. Jedni radzą olać, ja chcę wyeliminować. Każdy luz z czasem się rozdupczy. Suwmiarką mierząc śruba (ośka) ma tę samą średnicę na całej swej długości, więc pewnie wylatała się ta tulejka z fotki. Trza wymienić.
http://www.tender.pl/files/catalog/T...10eb91078e.jpg Wymiary (to taki, jak ten po prawej): A-10mm B-21mm C-30mm D-27mm |
to można fajnie dotoczyć z TERNAMITU :)
to jest materiał używany na ślizgach w maszynach. Nada się ! |
A ternamit się będzie skręcać się? Takoż jakoż silentblok się skręca?
|
jak toczyłem sobie rolki do napinacza w rowerze to się nie skręcał. Hm.. zależy od tokarza i tokarki :)
|
Hehe, dobra, sprawa nieważna. To chyba nie silentblok. Wydupczyło mi się mocowanie w ramie :D. Tam jest większy luz niż na silentbloku.
No ale mam już ugranego wykonawcę silentbloków na zamówienie. Koszt takiego w tych wymiarach to 40-60pln. |
Cytat:
|
Są jakieś przetarte szlaki naprawy?
|
Wyciąć i wstawić nowe. Z czego to ? z blachy? Raselową technologią powycinać.
|
Coś jakby tulejki 8mm przyspawane do ramy. 10mm średnica wewnętrzna. Trza popytać fachofcuf czy da radę tulejować.
PS: a co do żywotności... Wystarczy go nieumiejętnie założyć i skręcić przed postawieniem motocykla na koła - i już ma niekorzystne warunki pracy. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:01. |