![]() |
Montaż licznika Acewell w motocyklu bez akumulatora
Jaki¶ czas temu kupiłem licznik Acewella 3100H, który wydawał mi się idealny do moich potrzeb, ale nie zwróciłem uwagi na dwa malutkie szczegóły:
-XR400R nie ma akumulatora, więc i żadnego zasilania po zgaszeniu silnika -Ten licznik nie ma własnego zasilania (chyba że się mylę, ale nie ma w nim żadnych wymiennych baterii) Czy to będzie działać, czy nie będzie tracił pamięci przebiegów po zgaszeniu silnika? |
Nie będzie tracił. Nie mam do¶wiadczenia ale nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej.
|
Cytat:
Chcesz podmienić oryginalny czy jaki¶ inny powód zakupu był? |
1 Zał±cznik(ów)
.......
|
No to mnie pocieszyli¶cie, bo w jakim¶ opisie przewinęło mi się że nie ma żadnego zasilania. Wniosek taki że po prostu po zgaszeniu silniku żadnego przebiegu z niego nie odczytam i będ± się zerować przebiegi "okresowe"....
A chce taki bo zależało mi na obrotomierzu i liczniku motogodzin - jako¶ nie wyobrażam sobie użytkowania silnika spalinowego bez obrotomierza :) |
Godzinę będziesz musiał za każdym razem ustawiać , czas jazdy też zniknie po odcięciu zasilania , pozostałem parametry powinny zostać w pamięci .
|
Moze udało by Ci się go zamienić na Vapora ? Mam w XRce od ponad roku. Działa prędko¶ciomierz (magnes) temperatura silnika, obrotomierz. Ma baterie i trzyma pamięć.
|
Jak masz dwie prawe ręce to możesz podł±czyć zewnętrzn± baterię. Ale po co Ci godzina w tym ustrojstwie? ;)
|
W elektryce to mam akurat więcej niż 2 lewe, ale znajdę kogo¶ kto mi pomoże :)
Vapory s± duuuużo droższe i raczej nie będę kombinował z wymian±. Godzina mi nie potrzebna, ale dystans by się przydał.... |
z liczników chyba Vapor jest najlepszy czy sie mylę :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:15. |