![]() |
kupuj trampka... :hello: beemiarze coś za mocno się przechwalają... :D:D:D a na trampka Ci baba złego słowa nie powie jak zacznie nim jeździć :oldman: i ma gaźniki... nie jakiś tam dupny wtrysk :p:umowa:;)
|
gs - zapalniczka ;)
1 Załącznik(ów)
Zdarzyło mi się podróżować po RPA (Johannesburg-Kapsztad, zahaczając o Kalahari) na wypożyczonym GSie (2osoby) i bardzo fajnie sie jechało, dopóki nie zapaliła się sakwa od rozgranej osłony wydechu :eek:.
Akurat trafił się odcinek autostrady i przy 140 km/h pęd powietrza dławił ogień. Dopiero energiczne gestykulacje czterech czarnych pasażerów samochodu uprzytomniły mi że coś jest nie tak (na początku myślałem, że chcą mnie okraść ;)). Po zwolnieniu do 50km/h ogień prawie na pół metra. Udało się ugasić kurtką (gaśnicy nikt tam nie miał). To był pierwszy dzień i wszystkie moje ubrania poszły z dymem, rzeczy z drugiej sakwy (mojej narzeczonej) przepakowaliśmy do kupionego w sklepie wędkarskim coolera (pomarańczowe na zdjęciu) i dalej w drogę :) Po drodze spotkałem kilka osób na takim samym GSie i jedna z nich opowiedziała mi podobną historię, kiedy jadąc we dwójkę pasażerka zdjęła kurtkę, tak że ta się opierała na osłonie wydechu. Skonczyło się również małym pożarem! |
Cytat:
Trampek to trabant. Oplastykowana mydelniczka o przestarzałym wyglądzie. Do fajnej babki pasuje jak napisał Pastor " jak tirówce trojaczki" Jeśli by był złym motocyklem to nie chwaliłbym go tutaj. Dla kobitki lepszy wtrysk jak gaźniki.Bezobsługowy. Ten wtrysk w przeciwieństwie do dużych boxerów jest bezawaryjny. Wiem że trochę prowokujesz ale Maćka może tego nie zrozumieć.. |
Cytat:
Szkoda tylko, ze jeden garnek jest na stanie a nie dwa w V.. |
Kup Aprilie Pegaso , zapalcisz połowę mniej jak za GS-a , jazda taka sama , chyba ze zależy Ci na plakietce na baku . Nie słuchaj gderania że aprilia to italjanskie gówno , takie oponie wyrażają wyłącznie Ci którzy nigdy nie mieli do czynienia z tym moto a opowieści o nim słyszeli od szwagra ! Aha i nie piszcie panowie pierdol typu ze GS lepszy od Trampka bo…….. , na pewno różnią sie miedzy sobą , ale stwierdzenie że jest lepszy jest dosadnie przesadzonym , lub pokierowane sympatią do danej marki a to już nie obiektywne w ocenie wypowiedzi !
W każdym razie powodzenia w wyborze :) |
Cytat:
Cholera Panowie żeby mi tu tylko nie było żadnej wojny o wyższość Trampka nad BMW !!! Cytat:
Rozumiem że silnik to ten sam rotax ? ------------------------------------- OK , już wiem .. Aprilia odpada bo ma wyżej kanapę i bak ma w miejscu baku a więc wyżej środek ciężkości czyli brak atutów BMW ... |
Aprilla nie ma wtrysku i inna głowica- pięciozaworowa,bmw czterozawor.
W złym miejscu umieszczony zbiorniczek wyrównujący płynu chłodniczego-podatny na uszkodzenia, większa waga. Optycznie za bardzo mi się nie podobała choć nie jest to brzydki motocykl.Kwestia gustu a o gustach jak wiadomo sie nie dyskutuje. Nie jest prawdą ,ze cena o połowe tańsza. Aprillę bardziej porównałbym do modelu F650 bez końcówki GS. Mniej więcej ten sam poziom techniki . Silniki niby te same ale inne. Silnik już ładnie ciągnie od 2500obr/min gdzie przy Aprilli i F650 szarpie łancuchem jeszcze przy 3000obr Pozatym są jeszce inne podzespoły- konfekcja w Bmw lepsza. Możliwość motocykla z Abs co dla kobiety jest istotne 650Gs vide Transalp nie daje odczuć ,że ma " mientką ramę" |
Ojej, chłopaki... jak jest mi miło, że poświęcacie temu tematowi tak wiele swojego czasu :p Wasze rady sa dla mnie bardzo cenne, mam nadzieje że będę Wam mogła osobiście podziękować przy okazji jakiegoś Afrykowego spotkania no i pochwalić się moją motocyklową zdobyczą :p
ahhhh... słodkie to doprawdy z Waszej strony :p dziękuję Wam bardzo Maćka |
Cytat:
mam ważne pytanie:oldman:.......... czy dziewczynka próbowała sie trampoliną przejechać?? jeśli nie to niech to zrobi... wtedy znikną te pierdoły o środkach i pomysły z kupowaniem skrzydlatego klekota :D:D:D ps. lubię BMW :hello: ... serio :D |
Hehe, nie oszukujmy sie maly GS w zwyklej wersji zostal zrobiony z mysla o kobietach i osobach zaczynajacych swoja przygode z moto. Poza tym Hubert napisal juz, ze kanapa jest wyzej wiec odpada Trampek.
Pozdro |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:59. |