|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2021
Motocykl: RD03
![]() Online: 18 godz 49 min 43 s
|
![]()
Kolega sierpniowa odebral tydzien temu. Nie sugeruj sie. Mnie zapisali na lipiec. Inni mieli sierpien i wszyscy czekamy. To jest jakas je***na polityka dezinformacji. Kazdy dealer dostaje inne info od jednego czlowieka z centrali. Tamten pacan zwyczajnie sie dobrze bawi. Ma w dupie i dealerow i na koncu ich klientow. Takie tematy powinny odbijac sie gleboko echem w Hondzie a taki po***b nie powinien pracowac. Dziwie sie tez, ze zarzad Honda Polska nie kwapi sie wystosowac do klientow przeprosin i wyjasnien tak jak to zrobila Yamaha. Jak by wszystko odbylo sie z elementarna kultura i profesjonalizmem to i do grudnia bys z usmiechem na buzi czekaj. A tak to jeden wielki ch***j!
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 42 min 14 s
|
![]() Cytat:
![]() Ja sie nie stresuje, jakbym byl bardziej ogarniety, to bym sie zdecydowal w marcu i juz pol roku jezdzil ale cyckałem cyckałem i zamowilem dopiero w czerwcu jak juz nie bylo dawno od reki dostepne, a w marcu bym mial jeszcze za 23 000 starszy rocznik, nie siedze w temacie kupna w salonach, ale dziwna sprawa, ze nie maja na papierze jasno kto i kiedy dostanie, tylko wróżenie z tego co "system" pokazuje. Jezeli to co powyzej kolega pisze, ze jakis gosc robi w capa wszystki dilerow, to troche w to wierze, zgadza sie to z tym co moge sie domyslac, mianowicie dzwonie do dilera, ten przy mnie sprawdza system i mowi mi ze ... chyba juz do niego wyslali, ale postara sie upewnic sie jak jest i mi oddzwoni, juz dwa razy tak bylo i mi nie oddzwonil... ale po tonie głosu to i po tym co kolega wyzej napisal to wszystko mi sie zgadza ze ten diler nie ma zamiaru dzwonic do centrali bo czuje ze guzik sie dowie i go okłamią, a mnie moze tylko zapewniac ze jak bedzie zaraz do mnie dzwoni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Pozwól, że dalej nie będę cytował
![]() Po co ten nerw - Kolego. Przyjdzie to będzie - uświadom sobie, że nie masz na to ŻADNEGO wpływu.
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2020
Miasto: Łowicz
![]() Online: 6 dni 23 godz 17 min 37 s
|
![]() Cytat:
widzę , że chyba mocno roszczeniowy jesteś Ważne żeby z samej góry ubolwali nad tym, że miesiąc obsuneła się dostawa, taka jest obecnie sytuacja na rynku, honda też nie jest w stanie przewidzieć tego, że statek stoi ileś tam czasu w kanale sueskim, czy inne odprawy celno/covidowe, których do tej pory nie było i wszystko ciągnie się A co do tego, że nikt jakoś specjalnie nie działa żeby udzielić precyzyjnej informacji 1. Myślę że jest za dużo niewiadomych czynników niezależnych od hondy których do tej pory nie było, jeszcze nmie nauczyli się tego kalkulować 2. Importer który ma może tausena na motku, nie będzie ileś tam godzin pracownika poświęcał żeby Ci tej precyzyjnej informacji udzielić, z kolei taki ten gość od logistyki w centrali hondy nie będzie też 10siątkom deallerów o każdym pojeździe szukał infa- ile by to miała kosztować roboty, musieli by zatrudnić dodstkowe osoby, a wtedy cena tej hondziny też by wzrosła S-klasy czy innego towaru premium nie sprzedają Tobie, tylko najzwyklejsze moto dla ludu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
Nie powiem zeby działały na mnie kurtuazyjne pogadanki, ale prawda jest taka, że taki gość od Yamahy zluzował kilka "poziomów" w firmie od fabryki, dostawców, importera, salony itp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Nie wiem czy mnie powinienes cytowac, nie uzylem nigdzie slowa importer 😊
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Jestesmy duzymi chlopcami, czekamy na duze zabawki to i emocje sa niemale 😊
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() czekamy, jestem spokojny, pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
nie dolewaj nic do paliwa. cylinder/tłok ma sie zużyć i cały silnik wyopiłkować w okresie docierania - nie potem.
250L na YT jeździły bez prolemu i po 80kkm - myślę, że mogę Ci tylko życzyć abyś tyle zrobił kiedy będziesz miał ten motek. pisałem wcześniej. zlałem olej w nowym NC, był jeż, potem znowu, był jeżyk. wymiana na syntetyk po 3kkm był już tylko pył na magnesie. teraz jest to pomijalne czarniawe zabrudzenie. w tym roku jeszcze nie wymieniałem a już 17600 ale moto sporo ganiało po autobanie więc pewnie będzie minimalny brud. twierdzę, że większość tych opiłków to niefrasobliwa zmiana biegów: niedobijanie, niedociąganie dźwigni, redukcje bez międzygazu. po 13-14tys skrzynia u mnie zmieniła się nie do poznania. nowa była jak w BMW. teraz jest japońska choć skok lewarka jest naprawdę pożałowania godnie długi. w ślad za tym docieraniem malała ilość osadu na korku. jako przyjacielską poradę podam, że na filtr oleju przyklejam zawsze ze dwa trzy podłużne, jebutnie mocne neodymy. Co one nie wychwycą zostaje na korku. w motocyklach z wewnętrznym papierzanym filtrem wkładam okrągłego neodyma pod spreżynę dociskającą filtr do oringa w karterze. w DR, XT dodatkowo wkładam magnes w sitko zbierające na dole przedniego podciągu. nie pytajcie mnie czy to skuteczne bo żadnym z tych motocykli nie zrobiłem 100kkm ale skoro każdy z tych magnesów jest mniej lub bardziej obklejony to chyba lepiej, że ten syf nie pływa po wałkach rozrządu, wszelakich panewkach, nie przepływa przez wirniki pompy olejowej. mam pisać dalej ![]()
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
![]() Online: 1 tydzień 15 godz 55 min 26 s
|
![]()
Matjas, dzięki za rady i tipy. Nie chcę przekombinować z tym dodatkiem oleju z 2suwa do palywa. A neodym na pewno nie zaszkodzi, tylko odpowiedni przypasować gdzieś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
2021 CRF250L & CRF250 Rally | Danny | Dział ogólny | 65 | 06.02.2025 18:58 |
XXVI WiR Rally 2021 dalej zwany podlasiakiem | sluza | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 205 | 20.11.2021 06:34 |
XXVI WiR Rally 2021 - koszulki | jendrus | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 65 | 27.10.2021 07:26 |
Endurorally 2021 | Onufry22 | Dział Producentów i Dostawców | 91 | 16.09.2021 12:36 |
Honda crf 250 Rally Twardsza tylna sprężyna amortyzatora | Viruus | Warsztat | 8 | 11.12.2019 13:56 |