|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Gratuluję i podziwiam za determinację.
Piękne motorki. Oby sprawiały wiele radości ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 4 godz 59 min 37 s
|
![]()
Gratki, niech służy!
![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
naprawdę fajny jamnik
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Połamany
![]() |
![]()
Wystarczy dwóch wariatów i oto skutki
![]() Wielki podziękowania należą się Michałowi za ogarnięcie całego tematu. Bez niego nic bym nie zdziałał. Byłem tylko gościem, który robił przelewy i wybrał sobie kolor. Ponieśliśmy trochę kosztów, które były niepotrzebne. Moim zdaniem najlepszą opcją jest połączenie sprowadzenia motorka z wycieczką do Tajlandii. Wtedy można zaoszczędzić parę groszy. Osobom z południa Polski pewnie taniej byłoby także odebrać motor w Słoweńskim porcie Kopr. Mina pani z wydziału komunikacji po zobaczeniu tajskich "robaczków" w dowodzie rejestracyjnym bezcenna ![]() Ja jeszcze pomęczę się z zarejestrowaniem moplika na indywidualne tablice. Dzięki MIKI! Niestety GO HUNT zajęte. Gdyby ktoś miał propozycje, to chętnie to przemyślę. GO LAS, GO NIEC GO 2SLOW GO CHILL GO CT125 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 4 godz 59 min 37 s
|
![]() Cytat:
g0 onies g0 000g
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() Mieliśmy chyba trzy potknięcia: - najpierw moto dostało próbne tablice (czerwone) i stało na nich 3 miesiące. Zupełnie niepotrzebnie, bo tylko normalne tablice powodują jakby faktyczną rejestrację w Tajskim systemie. Czyli tu straciliśmy prawie 3 miesiące zbędnego czekania. - zrobiliśmy tłumaczenie papierów w Tajlandii na angielski. Zupełnie zbędnie, a to wydatek 600 zeta. Wydział komunikacji w PL chce tłumaczenia z oryginału. Mamy już namiary na tłumacza przysięgłego na Polski w kraju. Ogarnięte tłumaczenie w tydzień razem z wysyłką dokumentów kurierami za ok 500 zeta. - pakowanie moto. Tajowie zdjęli lusterka, ale widać że można by jeszcze zdjąć kierownicę (lub ją położyć) i wtedy zyskać z 20 cm na wysokości. Czy to by zmieniło cenę transportu dramatycznie ? Pewnie kolejne kilkaset PLN do odzyskania. - akumulatory zostały odłączone (wymóg transportowy) i wyjęte. Musieliśmy kupić nowe (ok 100 pln sztuka). Może wystarczyło by je tylko odłączyć ? Myślę, że optymalna ścieżka jest taka: - kupić i zarejestrować moto na mojego kumpla w Tajlandii i niech stoi z 5 miesięcy u niego - pojechać do Tajlandii, pojeździć 2-3 tygodnie na własnym moto, zwiedzić kraj - dokupić i zamontować samodzielnie gadżety - wyrejestrować moto - pojechać do magazynu w Bangkoku i dopilnować pakowania -
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Olsztyn (Wa-Ma)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: mój 3,5
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 13 godz 36 min 47 s
|
![]() Cytat:
![]() Ew. GO 1MOA - trochę skomplikowane, ale chodzi o średnie odchylenie punktu trafienia o Max. 1 minutę kątową od celu (na 100m to jakieś 2,9 cm - na granicy rozrzutu samej broni - "koniczynki" można na tarczy wycinać...). Taki cel celów... EDYTA: GO 2HUNT ![]() Gratki i tutaj !
Psy szczekają, a motocykl jedzie dalej... RUSSIAN GO HOME ! ! Ostatnio edytowane przez magneto : 13.09.2024 o 20:36 Powód: MOA dodałem, potem 2HUNT |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
No dobra dobra ale zeznawać jak to lata.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Połamany
![]() |
![]()
Na razie 80 km/h osiągnięte. Ale mój na dotarciu, więc...Moim zdaniem v-max. może być ciut mniejsze, niż w sh125i. Zawias z przodu nie robi, albo robi, jak w skuterze. Tył w oryginale jest ok. Potrzebuję czasu, aby się przyzwyczaić do tej skrzyni biegów. Szkoda, że nie ma wyświetlacza biegu. Dobra pozycja nawet dla gościa 180 cm.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 19 godz 21 min 34 s
|
![]()
Gratulacje.
Takich Jebniętych Gości to ja szanuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Honda SH 125. | Artek | Honda - inna niż AT & NAT | 68 | 01.09.2023 20:16 |
Yamaha TTR600 vs Honda XR600R vs Honda XR650R | Wolo | Inne - dyskusja ogólna | 84 | 06.02.2018 10:38 |