![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Nadal łatwiej jest zdjąć obydwa zaciski i potem je założyć na przykręcone koło niż manewrować kołem żeby przełożyć ośkę, dwa dystanse i jeszcze trafić obydwiema tarczami między klocki.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Augustów
Przebieg: 51tys
![]() Online: 1 dzień 14 godz 26 min 41 s
|
![]()
jakie dwa dystane? mam tylko jeden po prawej hmm Ma ktos schemat
przedniego kola? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Przebieg: IIszlif
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Masz dwa dystanse, jak każdy zresztą. Drugi robi za obudowę ślimaka prędkościomierza dodatkowo. Ale jego głównym zadaniem jest dystansowanie koła od lagi a nie obudowywanie ślimaka
![]()
![]() |
#4 |
Michał
![]() |
![]()
Schemat przedniego koła..niektóre Twoje pytania to przegięcie.
Użyj googla, tam jest taki przełącznik na obrazki i ściągnij sobie jakąś serwisówkę, litości.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Augustów
Przebieg: 51tys
![]() Online: 1 dzień 14 godz 26 min 41 s
|
![]()
dzieki raf
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mixol S
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: czarny las
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 6 godz 19 min 10 s
|
![]()
Zawsze można upuścić trochę ciśnienia żeby przeszło bez zdejmowania zacisku. Kolego na przyszłość doprecyzuj co masz na myśli (bo takie okrągłe to w zacisku ze cztery razy występuje) albo najlepiej podeprzyj się fotkami wzbogaconymi o komentarze w paincie. Z własnego doświadczenia polecam kilkukrotne przestudiowanie manualu wtedy robota idzie w miarę płynnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Michał
![]() |
![]()
Jw., głupich pytań nie ma, ale są pytania które sugerują że nie szanuje się rozmówcy (to samo tyczy się kultury pisania).
Więc wysil się trochę, zanim zadasz jakieś pytanie na które odpowie Ci google w 1s, manual w 2s, a opcja 'szukaj' w 3.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 10 godz 27 min 48 s
|
![]()
Mamy wszystko nawet składki mamy bez szacunku do tych wariatów z FAT daleko nie pociagniesz a wierz mi na słowo warto poznałem tu całą bande świetnych kumpli
a karma wraca ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2014
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 3 dni 19 godz 48 min 57 s
|
![]()
Ten sam problem, z tym, że jak głupi w amoku zacząłem rozwiercać te jeb**ą zaślepke, ale sporo jej zostało, z 1mm na gwincie akurat i nie wiem co dalej z tym robić, oddać do serwisu jakiegoś
![]()
Jak nie zaryzykujesz, nic nie ugrasz, ta misja niestety będzie trudna, jeśli zamiast mózgu masz kilo gówna! Ostatnio edytowane przez Roni92 : 19.05.2015 o 11:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Rozwierć jeszcze, tylko osiowo, potem gwintownik M10x1 i po temacie.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zestawienie klocków do Afryki | ramires | Hamulce, kola, opony | 93 | 18.01.2019 20:38 |
Tarcie przednich klocków | mihoo | Hamulce, kola, opony | 26 | 22.10.2013 10:37 |
Wymiana klocków XL600V | Polaszkino | Hamulce, kola, opony | 3 | 24.08.2012 23:21 |
Wymiana klocków hamulcowych | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 54 | 21.01.2012 10:47 |
Tarcie przednich klocków o tarczę | cwajdek | Hamulce, kola, opony | 9 | 25.08.2008 20:41 |