![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 6 godz 47 min 42 s
|
![]()
Jazda rowerem po ichniejszych drogach, to jak próba samobójstwa
![]()
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Spotkałem kiedyś faceta który jechał z Moskwy do Władywostoku na składaku typu Wigry 3. Tankował browary na stacjach. Bardzo się ucieszył z expandera.
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Bo sensem jest DROGA.
Rozumiem tego typa.
![]() |
#4 |
Administrator
![]() |
![]()
Czasem jak gdzieś jadę to się zastanawiam czy bardziej chodzi o cel czy o drogę....
Na pytanie a po co tam jedziesz odpowiadam najczęściej....żeby jechać. Czyli jednak droga jest sensem bardziej a cel tylko kierunkiem świata.
![]() |
#5 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Coś w tym jest. Popełniłem wyjazdy z transportem i w mojej ocenie to jest spore nieporozumienie w porównaniu do wyprawy na kołach. Ale to już kwestia dostępnego czasu i preferencji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Od 15lat każdy urlop spędzam na motocykielu z kobitą gdzie główny cel to droga
![]()
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 10 godz 27 min 47 s
|
![]()
Właśnie pojawił się filmik/seria filmików .. która zobrazuje (mam nadzieję) podróż po Rosji w obecnych realiach.
To chyba drugi odcinek w którym Polak rozpoczyna podróż po Rosji. W pierwszym odcinku tej serii jest wjazd z Gruzji do Rosji w kierunku Władykawkazu. https://youtu.be/JoUgabe3Npo?si=Qcy6bJ0iti4mI5Rb Dla tych co nie znają to Michał ma też starą serię filmów po Rosji z przed chyba 10 lat. A na codzień Michał mieszka w Kambodży... i też prowadzi z tamtąd vloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 19 min 43 s
|
![]()
Znamy, znamy.
I jak morale, po pierwszych odcinkach? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Dublin
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 dzień 10 godz 25 min 12 s
|
![]() Cytat:
Trzeba chyba miec nie pokolei w glowie zeby w obecnych warunkach wybierac sie akurat tam. Jest tyle krajow na swiecie do zwiedzania a tutaj ktos dyskuskutuje o podrozy akurat do rosji...poprostu rece opadaja. Naprawde chcecie zwiedzac kraj ktory napada i morduje swoich sasiadow? Drogi kolego Syncronizator, nie "boimy sie" wjechac do rosji. Poprostu NIE CHCEMY tam jechac, to jest doslownie ostatni kraj na ziemi do ktorego chcialbym podrozowac. Wedlug mnie ten temat powinien byc zamkniety przez administratorow i moderatorow tego forum, to jest poprostu KATASTROFA dyskusje na taki temat tutaj.
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 10 godz 27 min 47 s
|
![]() Cytat:
Czy był ktoś w Rosji w latach 1999-2009 ? W latach 1999-2009 rosjanie wymordowali w Czeczenii całą masę ludzi. W tym samym czasie nie przeszkadzało całej masie motocyklistów jeździć do Rosji. W 2008 roku Rosja wjechała do Gruzji... a w 2014 zajęła Krym i potem Donbas i Ługańsk. Trup się ścielił gęsto w tzw LNR i DNR. Dlaczego dalej wielu jeździło do Rosji motocyklami i nie zastanawiali się nad tym co robią ruscy w tych krajach i wymienionych rejonach Ukrainy ? Morale im nie przeszkadzało ? Czym się rożni mordowanie Czeczenów od mordowania Ukraińców i Gruzinów? Może chodzi o to że cierpienie Ukraińców jest bliżej nas.... i jest dla nas tu w Polsce bardziej namacalne? A Czeczeni to ... tam hen ... gdzieś tam daleko...tak ? Czy uważasz że do Afganistanu też nie powinniśmy jeździć ?...do złych talibów co maltretują kobiety? Przecież dopiero co nasze wojsko robiło bajzel w śród tamtejszych autochtonów. Czy protestowałeś wtedy gdy Polska wysyłała kolejne kontyngenty do Afganistanu i Iraku "ratować te kraje od terrorystów" ? Na tym forum w tym wątku odezwało się 2-3 osoby które były w Rosji na motocyklu już po 2022r. A ja w toku moich inwestygacji znalazłem jeszcze 2 inne z Polski które tam były... i kilku motocyklistów na YT. Według Ciebie te osoby mają nie po kolei w głowie ? Dlaczego chcesz zamykać wątek? Dlaczego nie chcesz pozwolić innym mieć własne zdanie i własną ocenę sytuacji? Czy uważasz że należy ograniczać wypowiedzi osób które mają inne zdanie niż aktualnie akceptowane w Twojej grupie społecznej? Wiesz o tym że obrażasz ludzi ? Powiedzmy , że a nie chcę jeździć do Niemiec bo nas napadli w 39... szanuj to proszę. Pół rodziny mi wymordowali. Ja szanuję innych polaków którzy tam jeżdżą i mieszkają. Kolego Para ... powiedz proszę robię źle czy dobrze ? Co Ci podpowiada Twój system wartości ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
LS2 co sądzicie? | buli | Kaski | 27 | 03.05.2013 08:31 |
Co sądzicie ? | Kubaandcom | Kaski | 2 | 19.11.2012 21:17 |
Heidenau - co o tym sądzicie | wojtek II | Hamulce, kola, opony | 20 | 10.05.2012 11:45 |
STOP co o tym sądzicie? | Kazmir | Układ elektryczny i zapłonowy | 8 | 05.03.2011 07:23 |