![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Siwy dym
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Poznań
Motocykl: NAT
Przebieg: 24000
![]() Online: 1 dzień 21 godz 38 min 33 s
|
![]()
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Łomianki
Motocykl: tymczasem przerwa
Przebieg: stały
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 10 godz 39 min 41 s
|
![]()
Ok, Shinko 804/805 od wczoraj w ruchu. Obiecałem relacjonować, więc pierwsze wrażenia po pierwszych 500 km:
- Afryka wreszcie wygląda jak Afryka - PLUS - moto "wali się w zakręty", jak to na kostce, ale szybko można się przyzwyczaić i nawet jest to fajne - więc PLUS - na suchym asfalcie trakcja perfekt, trzymają jak przyklejone - PLUS - na lekko mokrym (takim po lekkim porannym deszczyku) identycznie jak na suchym - PLUS - znaki poziome, tarka, nierówności wzdłużne, koleiny - nie bać się, zap...lać, elegancko trzyma, nie ślizga się - PLUS - faktycznie wydają z siebie dźwięki, bardziej gwizd niż szum, dla mnie słyszalne przy prędkości 60-100 (powyżej 100 to wiadomo co słychać...) i przy otwartym kasku; mnie osobiście nie przeszkadza to w żaden sposób, natomiast nie wiem jak dla otoczenia :-P - niech więc będzie, że MINUS Ofrołdów na razie nie testowano. Gdy nadarzy się okazja, dam znać. Póki co zadowolony, proszę jednak brać poprawkę na to, że Shinko zastąpiły zdarte Dunlopy, na których dało się jechać już tylko po suchym, gładkim i równym czarnym, więc w tych okolicznościach nawet najbardziej badziewna guma, ale z bieżnikiem, byłaby ok :-P |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Kosmiczne te Dunlopy, tylko chyba kiepsko z dostępnością
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Łomianki
Motocykl: tymczasem przerwa
Przebieg: stały
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 10 godz 39 min 41 s
|
![]()
Relacja dotyczyła Shinko. O fabrycznych Dunlopach napisano tu już (za)dużo... ;-)
Shinko dostępne na Allegro od ręki. edit: sorry Radio, przeoczyłem post o nowych Dunlopach, w pierwszej chwili pomyślałem, że do starych pijesz ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2019
Miasto: Gorzów Wielkopolski
Motocykl: NAT + VTR SP2
Przebieg: 16300
![]() Online: 6 dni 15 godz 33 min 9 s
|
![]()
Bo to nowość co dopiero będzie wchodzič na rynek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
kto smaruje ten jedzie Ostatnio edytowane przez Melon : 16.10.2019 o 19:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 10 godz 38 min 7 s
|
![]()
Pytanie o Motozy Adventure,
do NAT na dętkach, który rozmiar braliście i z jakim oznaczeniem: 140/80-18TT, 150/70-18TL ? i czy kupilibyście je ponownie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
150. Bym kupił znów. Przebieg rozsądny, robią w miarę w terenie i na szosie stabilne.
|
![]() |
![]() |