![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Krosno
Motocykl: xl700
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 31 min 41 s
|
![]()
Wracając do Davoila Varoś. Jak tam najlepiej dojechać? Czy lepsza jest opcja:
A. od Prolom Voda przez Mehane https://maps.google.pl/maps?saddr=43...via=1&t=m&z=13 B. od wioski Kupinovo https://maps.google.pl/maps?saddr=42...olGAQ&t=m&z=13 Pytam w kontekście ewentualnego noclegu w okolicy.Najlepiej na dziko. Następny dzień na granicę Macedonii. Co myślicie. Ktoś tam był? Podobno jest ciekawie. Czy może sobie darować....? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Krosno
Motocykl: xl700
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 31 min 41 s
|
![]()
Masz rację. Też już tam byłem w 2009 roku ale w zupełnie innym towarzystwie i innym charakterze. Ale to długa historia. Zastanawiam się też nad noclegiem z możliwością bezpiecznego zostawienia gratów w wiosce Litochoro. To najlepsza baza wypadowa na szlak......
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 22 godz 15 min 42 s
|
![]()
W Davoila nie byłem ale coś podobnego jest też w Bośni.
Możesz to potraktować jako alternatywę. http://www.mojebalkany.pl/piaskowepiramidy.html Nie myślałeś o noclegu w schronisku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
heu ?
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]()
Jak bedziesz w okolicach to podjedz do miejscowosci Struga. Wyplywa tam rzeka z jeziora i sa swietna warunki do pluskania się i skokow z mostu
![]() http://www.youtube.com/watch?v=oqVpSvEPO_0 Jeden wyjazd żeby zobaczyć jakiś kraj w całości ? Może by się udało w jakiejś Andorze (ale nie byłem, więc tak se klepnąłem przykładowe państwo mniejsze od znaczków pocztowych które wydrukowała ich poczta ![]()
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: Kamesznica/ Paryż
Motocykl: RD04
Przebieg: 69000
![]() Online: 3 dni 12 godz 50 min 28 s
|
![]()
nie zapomnij się napić Rakiji :P Najciekawsze miasta, atrakcje, warto zobaczyć w Czarnogórze: m.in. Kotor (oraz cały fiord kotorski, Perast), Sveti Stefan, Virpazar, Budva, Petrovac, Stary Bar, Herceg Novi, Stary Ulcinj, Cetinje, Park Narodowy Lovćen, Kanion rzeki Tary, Jezioro Piva i tama na Pivie, Jezioro Szkodarské, Wyspa Św.Nikoli, Góry Durmitor.
![]() |
#7 |
heu ?
|
![]()
Nicholery nie rozumiem zachwtu Cetinje i Starym Barem (chyba ze chodzi o stare drzewa oliwne). Z Budvy to najlepiej pamietam tlok jak na sopockim molu, umcy umcy w konkursie 'kto glosniej robi wioche swoim samochodem' itp
![]()
![]() |
#8 |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]()
Ano, jeden lubi jajka na twardo, a drugi jak go swędzą
![]() i odludne klimaty, ale raz na parę dni kuknąć na turystki w kieckach też miło ![]()
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 22 godz 15 min 42 s
|
![]() Cytat:
Byłem raz i więcej nie mam potrzeby. Trzeba jednak zwrócić uwagę, że te miasteczka wyglądają zupełnie inaczej po sezonie. Byłem na przełomie maja i kwietnie w Kotorze. Fajne jest to, że ludzi jest mało, wieczorem można skoczyć na molo i temperatury przyjazne. Da się też zaparkować i znaleźć wolną ławeczkę. Jest nawet szansa, żeby nie spotkać Polaków z Orbisem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
heu ?
|
![]()
Jeden lubi ogórki, a drugi jak mu nogi śmierdzą
![]() Turystki z kształtnymi tyłeczkami i piękną budową łatwiej spotkać przy wejściu na szlak ;> Ale mnie chodziło o miejsca, a nie o turystki (które raz są śliczne, zgrabne i generalnie żaden facet by ich z łóżka nie wyrzucił, a raz wąsate o posturze enerdowskiej pływaczki ) :P
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ukraina - Co warto zobaczyć | Poncki | Przygotowania do wyjazdów | 22 | 19.04.2016 23:46 |
Mazury - co warto zobaczyć? | deftones | Przygotowania do wyjazdów | 5 | 20.06.2013 19:15 |
woj dolnośląskie-co zwiedzic,zobaczyc,pojechac | kuras | Przygotowania do wyjazdów | 3 | 05.07.2011 15:25 |
Pytanie o przejścia graniczne z Rumunii do Serbii. | Gradient | Przygotowania do wyjazdów | 5 | 30.06.2011 13:22 |