![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Wrocław
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 6 godz 57 min 41 s
|
![]()
Polecam sprawdzić, dla przykładu Dubrovnik i ponad 2h różnicy czasu :-) pomiędzy 01.07.2012 a 01.09.2012.
lipiec: http://www.timeanddate.com/worldcloc...&afl=-11&day=1 wrzesień: http://www.timeanddate.com/worldcloc...&afl=-11&day=1 Proszę nie gadać bzdur ;-)
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() ![]() 2h to po godzinie rano i wieczorem. Dalej nie czuje różnicy, ale ktoś inny być może. A we wrześniu już tak nie pali słońce ![]() A po drugie wieczór który bedzie o tą 1h szybciej niż w czerwcu/lipcu można znowu też wykorzystać ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 6 godz 57 min 41 s
|
![]()
Zgadzam się. Słońce nie pali we wrześniu. W Durmitorze o poranku mieliśmy +2*C
![]() No i zgadzam się, że szybciej nadchodzący wieczór to szansa na szybsze rozpoczęcie tzw. szeroko pojętej integracji. Ja tam wolę jednak mieć wiecej niż mniej dnia na ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Piaseczno
Motocykl: XTZ 750 ST 92 - z kratą, odliczam cały VAT :)
Przebieg: 65 000
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 10 godz 31 min 34 s
|
![]()
Rambo, ja jechałem przez Słowenie około 10 września przez góry na CRO ... na dodatek padało, zmrok mnie zastał około 21.00 w górach. Też powiedziałem "nigdy więcej".
Wolę początek czerwca, długo dzień - jak jest za ciepło to wolę jechać w buzerku, lub się kąpać w południe. Za to mieć dłuższy dzień. Ale co kto lubi ![]()
jest XTZ 750 ST Desert Rat - dla znajomych Paproch SUPER TENERE - LEGENDA DAKARU http://passion4travel.pl/index.php/super-tenere-legenda-dakaru/ FB ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez kamilltee : 20.02.2012 o 09:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Nie no ja się zupełnie wygłupiam już teraz. I właśnie poruszyłem bardzo ważną cześć takie wyjazdu, czyli powrót może być prze...ny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
![]() |
![]()
Może tak być niestety , końcowe 800km przy ok 10* majowym deszczu mieliśmy ale jako że coraz bliżej do domu to i jakoś ciutek cieplej się jechało.
![]() |
#7 |
|
![]()
ale willę Tito dalej pilnuje wojsko...
aaa i tych podziemi nie znalazłem ...
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2011
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 dni 20 godz 5 min 59 s
|
![]() Cytat:
A odnośnie tematu - byłem w Chorwacji teraz w sierpniu, a dawniej w lipcu i we wrześniu. MOim zdaniem najfajniej we wrześniu i ceny rzeczywiście niższe były i człowieków mniej. Ale i teraz w sierpniu biwakowaliśmy na dziko 2 tygodnie i było ok. Ale odnośnie właśnie biwaków w plenerze to w górach (na pograniczu właśnie z Bośnią) trafiły nam się pola minowe, oczywiście trochę to olaliśmy i spaliśmy z kilometr od taśmy i chorągiewek. Rano pojechaliśmy zrobić sobie fotki przy tabliczkach i taśmach - a tam teren zamknięty przez radiowóz policji i bus saperów stał - więc się zmyliśmy. No i tak w tej materii pytam o tę Bośnię - bo w Chorwacji po drogach w górach to jest przepięknie - jak dolomity ale jeździłem tylko jak wytarte ślady przez traktor były - ale na bok jak tabliczki "miny!!!" to miałem trochę cyka po tym spotkaniu saperów. Wcześniej zawsze słyszałem że to bajki z tymi polami minowymi, a głupio tak bez nogi wrócić z wakacji. Nad morzem biwakowaliśmy w kilku miejscach i idzie znaleźć puste - ale trzeba tak jechać coby auto nie dojechało - bo tubylcy sobie też przyjeżdżali na kąpiele. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Pola minowe są oznaczone, jest ich w pizdu, teoretycznie drogi są rozminowane, ale pobocz już niezakoniecznie. Bez nogi nie da się moturem jeździć, więc po co ryzykować ?
Wolałbym już pośmigać szutrami w CRO lub Czarnogórze, Serbii. Ja miałem w 2003 roku przewodnik który podawał: " w przypadku tranzytu przez BiH najlepiej dołączyć się do najbliższego konwoju UN" ![]()
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Bytom
Motocykl: 2x XTZ 750, 1x XTZ 660.
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 8 min 33 s
|
![]()
W Cro też jest jeszcze sporo pól minowych!
Austriak spotkany w Chorwacji 3 lata temu pokazywał na mapie gdzie spał w krzakach, rano zobaczył tabliczkę 5m od namiotu i mało co się nie pokichał ze strachu. Pola minowe są też na trasie Plitvice- Senj i trochę w rejonie Karlovac. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Bośnia Hercegowina, Czarnogóra, Albania, Grecja, Macedonia, jakie trasy wybrać ? | schneider | Umawianie i propozycje wyjazdów | 1 | 09.05.2014 23:05 |
Chorwacja, a przy okazji Czarnogóra i może Bośnia, ale 2013... | ozeh | Umawianie i propozycje wyjazdów | 8 | 10.05.2013 14:54 |