![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Upraszczając.. wyjeżdzam z PL robię pcr ważny wg kraju a chcąc wrócić znowu robię test w kraju z którego wyjeżdzam..?!
A czasookres po pierwszym a teście a przed drugim.. jeżdzę bez ważnego testu i co? Kontrola i pokuta? Eee... chyba nie, ? ![]()
![]() |
#2 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Na dziś jeśli wracasz transportem zbiorowym to masz kwarantannę, jak wracasz z ważnym testem zrobionym w kraju gdzie przebywałeś w ostatnim czasie to nie ma kwarantanny. Ale od środy ma się to zmienić, rozmawiałem dziś z kumplem z SG i mówi ze nie ma żadnych przecieków z góry co do granic, ale są w gotowości do zamknięcia przejść granicznych w godzinę. Żona jest zaszczepiona drugą dawką fajzera od miesiąca i nie ma żadnego papierka, który potwierdza szczepienie. Żeby móc jechać ze mną do IT musi mieć test tak samo jak ja i powód podróży nie turystyka bo inaczej mogą nie wpuścić, tyle wiem.
![]() |
#3 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2011
Miasto: ERA
![]() Online: 6 miesiące 3 tygodni 5 dni 19 godz 42 min 20 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Z tym powodem podróży to chyba różnie jest. Słyszalem, że na stokach w Austrii złapali kilku naszych na nartach, jako powód wjazdu do kraju podali szukanie pracy
![]() Mandaty chyba były po 1 albo 2k euro. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 4 tygodni 7 godz 37 min 28 s
|
![]()
Na granicy w Osinowie żywego ducha czyli bez zmian. Wirus pogonił wszystkich, można jeździć po billige Zigaretten.
![]() |
#7 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Co do szczepienia to ono nic ni daje w kwestii poruszania się. Szczepienie chroni wyłącznie osobę zaszczepioną (i to w jakichś 80%), ale ona nadal potencjalnie może być nosicielem wirusa i zarażać innych.
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
W chwili obecnej jest taki rozpierdol, że spokojnie można wydrukować sobie w domu wynik testu i jebnąć dwie pieczątki z punktu pieczątkowego pt. Piecżatki W Godzinę.
I co z tego, że nielegalnie... NIKT za granicą nie jest w stanie tego zweryfikować. Nie żebym namawiał ![]() Mogę pokazać jak wygląda oficjalny test. Mój 11 latek wyprodukuje coś takiego jak go uprzejmie poproszę. Niestety będzie to pewnie tyle samo warte. Teściowa na wilię nie czuła smaku barszczu. Uparta była to dopiero za trzecim razem wyszedł jej pozytyw. m
![]() |
#9 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Arti, nie ma żadnego papierka potwierdzającego szczepienie, pracuje na oddziale intensywnej terapii i anestezji.
https://dziennikustaw.gov.pl/D2021000033601.pdf nic z tego nie rozumiem, czyli można wrócić z testem wykonanym w PL bez obowiązku odbycia kwarantanny ? Test na powrocie będzie już nie ważny bo w 48 godzin nie dam rady zrobić trasy do IT i wrócić ? Mowa o wyjeździe w celach związanych z działalnością, PKB 49.41.Z .
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Mówie o tym
https://images.app.goo.gl/U1GJcsVrDcKrckrRA Wszyscy moi znajomi ktorzy dostali legalnie szczepionke ( nie dotyczy tych ktorzy sobie ja załatwili poza kolejką) dostaja ten kwitek bo tam jest data i co ważne seria szczepionki bo druga dawka w teorii powinna byc z tej samej serii. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nasz kolega Bartek vel. Kołek. Smutne wiesci. | Fitsakis | Kołek | 6 | 29.06.2017 11:17 |