|
![]() |
#1 | |
Moderator
![]() |
![]() Cytat:
Sprawdza się świetnie, zwłaszcza jak się ustawi górzysty profil wysokościowy i preferowanie dróg nieutwardzonych. Z legalnością dróg jest tak jak pisze Jabolos, mi się zdarza przegapić jakiś szlaban czy znak wyłączenia, zwłaszcza w weekend ![]() Używam różnie. Najczęściej zakładam sobie zgrubnie 3-4 wierzchołki figury o obwodzie 200 km wśród obszarów zieleni i ruszam. Po drodze wyszukuję jakieś ciekawe obszary, np. takie gdzie linia przerywana przechodzi w kropkowaną i zbaczam pozwiedzać. Albo takie gdzie linia przerywana/kropkowana nagle gdzieś się kończy - i mówię „sprawdzam” ![]() ![]() Kaszuby mam nieźle spenetrowane więc czasem też jadę po znanych już trackach i tylko pomiędzy nimi cisnę po warstwie na azymut albo daję Osmandowi poprowadzić jeśli przeskok dłuższy niż kilka km. Można też w całości po trasach już objechanych, uzyskanych od lokalnej społeczności. Albo na pałę, bez planu i na żywioł - ale to już głównie z 1-2 kompanami.
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Się podpisuje. OsmAnd i telefon to obecnie bardzo poważna konkurencja do wszystkich garminow.
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2021
Motocykl: GG ES700
![]() Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
|
![]()
Thx za informacje, bede testować. Póki co fajnie jak tak się bawie palcem po mapie to fajnie kieruje po drogach pożarowych (chyba można po nich jeździć) jak są a na północ od Szczecina jest ich sporo. Ale jak ich nie ma to wyznacza asfaltem i osmand widze chce unikać nielegalu.
Apropos modów jakich używsz Warzyfko opon do uprawiania takiego szwenduro? Patrzyłem już na Zumo XT czy może nie wciągnąć, ale stwierdziłem, że odpalę poprzedniego smartfona i zobaczymy co w trawie piszczy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() |
![]()
Metzeler MC360 mid-hard (przód) + mid-soft (tył, założony trzymak), ciśnienie 0,8-1,0 bar.
OsmAnd na starym iPhonie w chińskim gumowym uchwycie na kierownicę przekładanym z moto na rower. Do zdjęć drugi iphone w kieszeni/plecaku.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 44 min 13 s
|
![]()
macie jakies folie na wyświetlaczach zegarów? w porównaniu jak tu niektórzy upalają ja kręcę w koło komina spokojnie i raz przetarłem dosłownie tylko z kurzu wyświetlacz gołą ręką i dwie rysy, co gdzie indzie bym chyba rysy nie dostrzegł choć by na plastikach
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Miałem to samo na NC. Serio przestałem wycierać.
W skodzie to samo - przetrzyj raz na sucho plastik nad zegarami i już są rysyâŚ
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
![]() Online: 1 tydzień 15 godz 55 min 26 s
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
To poprosze kolego namiar ... czy uniwersalna i docinales? bo widze sa takie chocby na tablety
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
![]() Online: 1 tydzień 15 godz 55 min 26 s
|
![]() Cytat:
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Dzięki. Tak czy siak to się rysuje od patrzenia dosłownie, dramat, nawet w Hyundaiu z 2010 jaki mam warstwa lakieru jednak była twardsza
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Modyfikacje Husqvarna 701 | 7Greg | Husqvarna 701 | 502 | 02.11.2024 11:05 |
Modyfikacje przy DCT | mdxmd | NAT - Warsztat | 30 | 03.04.2019 10:02 |