Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Imprezy forum AT i zloty ogólne

Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01.08.2011, 22:45   #1
laska
Administrator

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
laska jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 9 godz 43 min 44 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał fundiver Zobacz post
Moze zaczne od prosby do Admina, zeby zmienil mi nicka z fundiver na fundriver.
Zaraz będzie zmienione.
pozdr,
laska
laska jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2011, 23:51   #2
korba

Motocykl: RD03
korba jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 12 godz 28 min 34 s
Domyślnie

Jak pisałem wcześniej było good choć wcześniejszy powrót nauczył pokory, ale impreza super.

Osobiście wybieram się tam jeszcze raz... oczywiście po kilkunastodniowyej lampie prażącej ukraińskie krainy.

Zapodaje kilka zdjęć z naszej krótkiej ale jakże intensywnej jazdy.

Chlopaki soory wielkie ale nie mamy ani jednego zdjęcia z walki w błocie.
Moja wina moja wina ale nie miałem głowy do robienia zdjęć gdy co chwilę trzeba było podnosić siebie moto czy kompana.

Piątek szybkie pakowanie załatwianie dokumentów parzenie kawy herbaty rumianku i w droooogę

Wszystko jeszcze czyste ładne i pachnące

Droga z tyrawy do krościenka

Tu miała miejsce dyskusja na temat ładowania ziłów czy tam tater ale to dla wtajemniczonych

gantel... jeszcze nie wiedział że zaraz z afriki spadną wszystkie graty z kierowcą włącznie

mokniemy w drodze pod granicę

brak mi słów na to co działo się między tym a następnym zdjęciem

rano budzi nas całkiem przyjemna niespodzianka, jestem pewien że niewielu uczestników imprezy rozpoczęło dzień od kawy w porcelanowej zastawie

transalpista jak złoto

kilku z nas nie mogło się najeść

szybki serwis tranpka wojtasa i cumulusa jedziem dalej

w pożegnaniu dostajemy kilka śrubek które znalazły zastosowanie w naszych sprzętach

tego spodziewaliśmy się jak najbardziej... nie wiadomo było tylko u kogo

trafiło na gantela i afri

na koniec miejsce któro odwiedził raczej każdy uczestnik rajdu

Jeszcze raz przepraszam wszyskich za brak foto z gnoju. Pamiętajmy że wszyskie fotki mamy w głowie i tego nie zapomnimy na pewno, a pamięć portali hostingowych wygasa chyba po roku...

dzięki za wspólny wyjazd i do zobaczenia

korba jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2011, 11:20   #3
motomax
880220111

motomax's Avatar

Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
motomax jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
Domyślnie

kolega przepakował sprzęt i zjeżdżał z nami jako ostatni czyli blob,wojtek ja i kolega na afri

afri leżała nie pamieta ile razy ale nawet cało wyszła z opresji
motomax jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2011, 11:36   #4
wojtekm72

wojtekm72's Avatar

Miasto: Lubaczów
Motocykl: RD07A, XR 400
Galeria: Zdjęcia
wojtekm72 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 9 godz 17 min 42 s
Domyślnie

Dotarłem cało (prawie, bo ubytków na ciele nie liczę- żona już mnie rozgrzeszyła, sprawdzając pochodzenie tychże), ale Ci którzy byli wiedzą,że było ciężko. Dziękuję tym, którzy mieli siły i chęci na pomoc współuczestnikom błotnej ekspedycji - bez Was , na ciężkiej AT taka trasa byłaby niemożliwa -.
W takich warunkach/sytuacjach poznaje się ludzi - dla mnie jasne jest dziś na kogo mogę liczyć i z kim mogę jechać w ciemno - czyt. "czarna dupa".

Ostatnio edytowane przez wojtekm72 : 01.08.2011 o 11:55
wojtekm72 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2011, 13:45   #5
motomax
880220111

motomax's Avatar

Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
motomax jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
Domyślnie

co jak co ale ja na kołach cały czas jechałem choć moja XR była 1 z 2 najmniejszych pyrkawek na imprezie.

od wyjazdu do powrotu na liczniku mam 820 km z czego około 500 na Ukrainie
motomax jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2011, 14:36   #6
karlos

karlos's Avatar

Miasto: Radom
Motocykl: RD04
Przebieg: 68000
karlos jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 19 godz 10 min 20 s
Domyślnie

Ja na wstępie chciałbym podziękować chłopakom spotkanym na granicy od TRX-a, za offa w wersji hardkor na "dzień dobry" . Jeśli dobrze pamiętam odcinek chyba 15 km, robilismy 6 godzin.Jednocześnie chciałbym podziękować chłopakom w pomarańczowych kombinezonach przeciwdeszczowych z "kaczuchą" na plecach oraz Łukaszowi za wszelką pomoc w przeżyciu i przejechaniu tego gnoju , bez Was .
Podziękowania dla Damiana (jeśli pomyliłem imiona-sorki) od XR-ki, który poratował mnie rano klamką sprzęgła
W myśl hasła "nie ma litości" - uważam plan wykonany w 100%, na koniec miałem takie skurcze, że nie wiedziałem już co mnie bardziej boli.
P.s Łukasz77, daj znać człowieku, gdzie Ty w końcu pojechałeś jak już wytrzeźwiałeś i czy jesteś cały Chyba że jakaś "nitka" się za Tobą ciągnie

http://www.youtube.com/watch?v=kfH1hxvAN30&ob=av2n
karlos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2011, 14:39   #7
jurek

jurek's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: X-challange, CRF1000l
jurek jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 19 godz 18 min 33 s
Domyślnie

Dzięki chłopaki za zabawę, dla mnie na małym sprzęcie było zaje fajnie, ale dla afrykanerów na XRV i innych ciężkich sprzętach to wielki szacun.

Mirmil, dzięki za strawę i super gościnę, bez niej padłbym jak kawka.

Do zobaczyska

P.S. Marek, Marian i Lukasz - z wami chłopaki w najcięższe błota
jurek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2011, 15:22   #8
Jaki

Jaki's Avatar

Miasto: okolice Bielska-Białej
Motocykl: CRF1000, BMW G650 X, GG txt280
Galeria: Zdjęcia
Jaki jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 6 godz 3 min 0
Domyślnie

Dzięki za super imprezę.
Za bardzo nie pokozaczyłem, spakowałem sie jak na lajtowe pomykanie a nie na prawdziwe endurzenie i to był błąd. Matka Natura pokazała kto na Ukrainie rządzi, ale i tak jestem z siebie i Cheńka na WIADERKU dumny, bo pierwszego OFFA całkiem nieświadomie przejechaliśmy prawie całego tam i nazad bez jednej gleby.
Jeszcze dzięki wielkie dla dwuosobowej ekipy ratunkowej, która na ciężkiej BaNi i z piwkiem w dłoni oraz wyposażona w wysokiej jakości obuwie PLAŻOWE zeszła nam na pomoc i w drodze powrotnej pomagając nieść nasze bagaże przedzierała się na przełaj przez jeżyny gubiąc fachowe klapeczki.
Na koniec WIELKIE DZIĘKI organizatorom za to, że się Wam chciało coś zorganizować, takich ludzi więcej.

P.S. Hrywny zostawiam i proszę o następne takie spotkanie.
Jaki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2011, 18:28   #9
Mecia
stęchły

Mecia's Avatar

Miasto: Zbąszyń
Przebieg: 130000
Mecia jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 2 dni 11 godz 47 min 2 s
Domyślnie

Ma się dobrze, niech on Wam najlepiej tę historie opowie.
Stary 01.08.2011, 18:33   #10
gowacki

Miasto: pod lasem koło jeziora
gowacki jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 1 godz 49 min 21 s
Domyślnie

Dzięki Wszystkim, którzy pomogli mi wstać
Dzięki Wszystkim, którzy nie pozwoli mi utonąć w rzece, ugrzęznąć w błocie po kolana, a na koniec mówili, zap… tam szybko na kiełbaskę powinna być jeszcze trochę ciepła.
Pozdrawiam panią łakomą celniczkę z Krościenka, a i pierwszego spotkanego „uczestnika” też z krościena, tyle że nad Dunajcem ,
I panią w sklepie która tak się dziwiła 100 browarom na 3, które nasze dzielne „wsparcie techniczne” kupowało na wieczór.
I wszystkich innych tez pozdrawiam, tylko celników nie pozdrawiam.

Piątkowy offf ….. był hmm….. zacny
Nie pamiętam czy kiedykolwiek wcześniej byłem tak z……
A dobiła mnie jakaś pomarańczowa krówka utopiona na środku drogi, kto tak jeżdzi ?
Próbowaliśmy przesunąć ją chyba w 5 i świnia ani drgnęła, dopiero ciężki sprzęt zaradził.
Po skończeniu off, już tylko łatwy dojazd na miejsce noclegu, kilka gleb i już już można było rozbić namiocik.

A rano początek był tez fajny, wyruszyliśmy w 3, utknąłem, dojechało jeszcze 5, i całe szczęście, bo bez tego do dziś bym tam siedział.
I dało radę, droga, błoto, las, błoto, rzeka, błoto, błoto, rzeka, rzeka, zajebiste błoto, strumyk, podtopione afri, sklepik, propozycje wymiany na wypasiony wóz terenowy, pasztet, mmmm miodzo, nie odważyłem się spróbować, jakieś wojsko każe zawracać, tędy nie wolno i już, dzida przez wsie, kury sp…., soljanka i drzemka przy stole, nagle zrobiło się ciepło.

Wymiękliśmy, decyzja że dalej już on, nie off, 2 hodniny dobrze utrzymanymi drogami wojewódzkimi i o zmroku dotarliśmy na kiełbaskę.
Specyficzny specyfik znaleziony w worku kolegi szybko pomógł zasnąć.

A rano dzida, 500 km bez hamulców w deszczu i już byłem w domu
Tylko gdyby nie to oskarżenie o przemyt niedozwolonych substancji, na granicy, 2 godziny w d…, impreza była by idealna.

A tak swoją drogą nie miał by ktoś ochoty na powtórkę, jak trochę wyschnie, chciałem coś zobaczyć, połoniny, te sprawy …. ?
A tu widoczność, zwłaszcza w niedzielę rano sięgała tak może z 15m.

Pozdrawiam
Gowacki
gowacki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania