|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Krakow
Motocykl: f650gs
![]() Online: 5 dni 9 godz 40 min 36 s
|
![]()
Albo pecha albo cholernie nieudolnych serwisantow! Moja cierpliwość do nich dawno sie skonczyla...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 dni 21 godz 25 min 47 s
|
![]()
piszecie o honda Arher w Krakowie? a ja chciałem u nich kupować...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Troche tego jest...
Za dużo jeździsz. Twoja wina ![]() Jak przed serwisem nie ciekło to temat chyba jasny ale udowodnić im to... M P.s. Moja hipnoza o zębatce raczej legła. Jest symetryczna według netu przynajmniej... Aaaale może ktoś podważał ![]() ![]()
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
wg tego chyba się nie da bez rozpoławiania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Radio, podjedź do Adama i zobacz co powie choć zarobiony po uszy bo gadaliśmy wczoraj
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
Tak wyglada nowa ![]() ![]() ![]() Widzą tam jakiś kołnierz, który nie pozwala na wyrwanie starej i osadzenie nowej. In Honda's infinite wisdom, they have designed it so engine has to be split to replace this seal. Big job for such a pissy wear item. The seal has a locating ridge that runs full circumference of seal. Na adv tak piszą Ostatnio edytowane przez radiolog : 23.08.2018 o 21:52 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Zrobili kołnierz , żeby nie wysadzało uszczelniacza .......Radio czas zbierać te 5 kilo zł .
Ostatnio edytowane przez Neo : 23.08.2018 o 21:55 Powód: Poprawa czytelności |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Bez jaj, zle to czytasz: oil seal flange to tylko flansza ustalająca głębokość osadzenia uszczelniacza w dużym otworze technologicznym bez karbu stosującego uszczelniacz.
Sam simmerring jest klasyczny. Chcesz się upewnić to nie rozkminiaj tego tak tylko znajdź nr części lub uszczelniacz i wtedy obczaj co i jak. Absolutnie nie wierze ze w dobie oszczędności wszędzie, Honda dała jakies pojebane uszczelnienie metalowo gumowe z flansza, dla wymiany którego trzeba polowic silnik. Pamiętaj ze masz jeszcze oring lub D ring na wałku. Od razu tez to wymień. Oczywiście mogę się mylić ale nie sadze. M
![]() |
#9 |
Połamany
![]() |
![]()
To uszkodzenie czy tylko złe foto?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Hm.... mi całe szczęście skończyła się gwarancja i nie mam już dylematu. Dotychczas byłem zadowolony ale po ostatnim serwisie:
Nie dokręcone śruby regulacji naciągu łańcucha. Nakrętka tylnej osi dokręcona ok 50 Nm czyli jakieś 1/3 tego co powinno być. Nie dokręcona śruba spustu oleju - normalnie sączył się olej. O drobiazgach w stylu wyłamanych bolców owiewki nie wspomnę. Moto robił nowy mechanik. I to była moja ostatnia wizyta w rpm motocykle Wro - choć do tej pory ich chwaliłem. Także myślę, że sieć dealerów Hondy nie jest gotowa na słynną prostotę budowy NAT ;-) i dlatego chyba lepiej serwisować samemu ... lub wrócić do BMW 😬 |
![]() |
![]() |