![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Po co wymieniać tuleje jak nie są wyzarte przez rdzę? Moim zdaniem niepotrzebne koszty. Robiłem kiwaczki w dwóch swoich afrykach i w żadnej nie wymieniałem tulei. Puki co działają dobrze i luzów nie ma żadnych. Raz w roku przy okazji zimowej nudy smaruje i przeglądam. Najważniejsze są uszczelniacze, żeby woda nie dostawała się do wnętrza kiwaczki, jak szlag je trafi to tuleje szybko zadziwieja... Ostatnio naszła mnie ochota na zmianę łożysk na tuleje z poli- czegoś tam. Spróbować nie zaszkodzi, podobno nieśmiertelne.
AFRICA TWIN FOREVER!!!! ![]() Ostatnio edytowane przez szymon25 : 13.01.2018 o 11:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Akcja wymiana łożysk start no i zonk.
Wszystko udało się rozebrać ale jedna śruba złapała do tuleji łożyska. Zdjąłem nawet tłumnik żeby można porządnie pierd.. przez nakręconą nakretkę. Śruba nie ma zamiaru się ruszyć. Ktoś może przerabiał takie problemy? Jest jakiś patent na takie jajo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 20.01.2018 o 03:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 21 godz 14 min 54 s
|
![]()
Tylko nie bardzo jest "'to " jak grzać
![]() ![]() między tym odlewem a śrubą jest pustka Ja do łba śruby spawałem nakrętki i gdy stygło to penetrator i puściło ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
grzac srube a nie kiwaczke
![]() |
#6 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Mnie w Zile też zawsze wychodziło
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Korozja wahacza... | banditos | Rama, zawieszenia, napęd | 9 | 09.03.2013 23:00 |
Wyparowały łożyska dźwigni wahacza | malikut | Rama, zawieszenia, napęd | 13 | 14.03.2010 11:10 |