|  | 
|  02.12.2024, 11:06 | #1 | 
| Fazi przez Zet  Zarejestrowany: Mar 2009 Miasto: Berlin 
				 Motocykl: RD07 Przebieg: ∞ Galeria: Zdjęcia   Online: 10 miesiące 2 tygodni 2 dni 15 godz 2 min 9 s |   

Majtas, zapowiada? On już jest od 2 lat tutaj. Pisałem o tym to mi mówili, jak się nie podoba to się wyprowadź    Kumpel pracuje w Polsce jako inżynier ruchu w fabryce Automotive dla wielu marek. Pewnego dnia przyjechali do nich Niemcy i powiedziały że na tym paskudnym i brudnym prądzie z węgla a , oni nie będą części kupowali. Musi być eko, zielono i koniec kropka. Róbcie pompę ciepła na geotermię. Firma zrobiła badawczy odwiert na 300m i uzyskali jakis 1 proc energii cieplnej dla zakładu. Mówią Niemcom, że nie ma energii w tej ziemii. A Niemcy na to : To musicie wywiercic jeszcze 99 otworów i będziecie mieli 100proc   Emek chce z takimi ludźmi biznesy dalej robić. Ps. Emek, no to nie wchodzi ze mną w dyskusję. Handluj z Niemcami ile wlezie. Życzę powodzenia. Na końcu pewnie będzie ostateczne klimatyczne zwycięstwo. A tym KTMem kto by się przejmował. Motocykl to najbardziej bezsensowny środek transportu. PS2. Szef Stellantisa też opuścił ten wątek. Dziś odszedł ze stanowiska na własne życzenie. Spadek zysków o 30 proc i brak sprzedaży. Przypomnę, że Stellantisa powiedział że auta spalinowe produkuje tylko do 2030 roku i później tylko EV    Musimy jeszcze szybciej wprowadzić zakaz spalinowych aby te firmy produkowały więcej EV. My wtedy rzucimy się do salonów po te nowe EV i uratujemy te marki. Jak myślicie? Dobry plan?   
				__________________ Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. | 
|   |   | 
|  02.12.2024, 11:18 | #2 | 
|  Zarejestrowany: Sep 2013 Miasto: Lubelskie 
				 Motocykl: CRF1000 Przebieg: 149 000   Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 4 godz 35 min 59 s |   

uprzejmie proponuję skupić się na wątku
		 | 
|   |   | 
|  02.12.2024, 11:36 | #3 | 
				 Motocykl: RD07 Przebieg: ∞ Galeria: Zdjęcia   Online: 10 miesiące 2 tygodni 2 dni 15 godz 2 min 9 s |   

Ale komu każe robic cokolwiek z Chinami?  Dobra, handlujcie z Niemcami ile wlezie, jeszcze 99 dziur na geotermię i będzie zwilino. Jest super , mówię wam będzie lepiej. Spełniając prośbę mdxmd, nie mam więcej do powiedzenia do tematu wątku. 3mcie się i życzę aby wasze fabryki szły pełna parą. 
				__________________ Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. | 
|   |   | 
|  02.12.2024, 11:39 | #4 | 
|  |   

Jak tylko dostana tak wielkie wsparcie od rządku jak fabryki w Chinach to możesz o to być spokojny: https://www.cnbc.com/2024/06/21/chin...csis-says.html https://www.technologyreview.com/202...c-cars-policy/ https://www.globalfleet.com/en/manuf...vehicle&curl=1 https://www.technologyreview.com/202...c-cars-policy/ Poczytaj. Tylko ze zrozumieniem. | 
|   |   | 
|  02.12.2024, 11:59 | #5 | 

No to zasypać KTMa pieniędzmi z dotacji i będzie lepiej i dalej produkować. Jakie to proste.  Koparka kariery nie zrobię, pisałem Ci kiedyś. Nie mogę nią zarabiać pieniędzy. ze względu na jej wiek, nie spełnia wymogów bezpieczeństwa , więc mogę tylko na własnej działce pracować. Choćby brakuje jej zamków hydraulicznych jakby wąż hydrauliczny miał pęknąć. Chyba że wezmę dotacje i kupię nowa, bo ta starą nie jestem w stanie zarobić sobie sam na nową. 
|   |   | 
|  02.12.2024, 13:27 | #6 | |
|  Zarejestrowany: Aug 2008 
				 Motocykl: RD03 Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 2 dni 13 godz 32 min 34 s |   Cytat: 
 | |
|   |   | 
|  02.12.2024, 12:08 | #7 | 
|  |   

Proste to jest tylko w Twojej głowie. Ale potem kończy się bimber i rzeczywistość tak różowa już nie jest.  Ale skoro tak tę ChRL zachwalasz to pewnie sporo na jej temat wiesz i wiesz również jak oprócz sprawnej gospodarki, sprawnie działa u nich regulacja i kontrola Internetu. Podziel się więc, jak długo, Twoim zdaniem, rząd chiński (lub jego elter ego w Europie) zezwoliłby na wypisywanie przez Ciebie tych andronów? (na marginesie, szczegółowych rozwiązań dotacyjnych w Niemczech nie znam, ale PL to na dofinansowanie do koparki nie miałbyś szans, wyłączając kasę z UP, ale to tylko 40 kPLN, co przy koszcie koparki jest żadną kasą. Szukaj więc dalej). | 
|   |   | 
|  02.12.2024, 18:57 | #8 | 
|  Zarejestrowany: Jul 2019 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 1 tydzień 2 dni 2 godz 31 min 26 s |   | 
|   |   | 
|  02.12.2024, 19:49 | #9 | 
| Zakonserwowany  |   

Zanim kupisz ten motorek o wzniosłej nazwie RE to proponuje wypożyczyć i pojeździć aby przekonać się czy spełnia wymagania.  Co do Ktaema to w ubiegłych latach zwariowali ci młodzi i ambitni menadżerowie w białych koszulach windując cennik. Myśląc że jeżdżący enduro nie dadzą rady żyć bez Ktm-a pod dupą i kupią bez względu na cenę. Uważam że to było poważnym błędem, który zainicjował ich problemy. 13 000 euri za moto robione w Chinach do jazdy po paryjach to szaleństwo, wystarczy się tylko zastanowić nad aspektem kosztów produkcji. Skoro chińczycy za taki sam w innym kolorze i naklejką krzyczą 8000. A Beta roczniki 2024 oferuje za 9000 to nie ma o czym dyskutować. 
				__________________ Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni . | 
|   |   | 
|  02.12.2024, 13:28 | #10 | 
|  |   

Zamki można było założyć :/ przed wypadkiem. Niestety przepisy BHP pisane są krwią ofiar. 
				__________________ 'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa | 
|   |   |