![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Cześć Bartol, mam pytanie czy zmieniałeś łańcuszki rozrządu? Mam już na końcu napinacze i obawiam sie że bedę doświadczalnie ustawiał rozrząd.
Jeżeli dobrze kombinuje to właśnie przez rozciągniete miałeś rozbieżności z ustawieniami "katalogowymi" ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
...już nie taki świeży
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Pawłowice - okolice
Motocykl: 1090R; 350EXC; 690R;
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 16 godz 9 min 45 s
|
![]()
Hej.
Jak już masz na końcu napinacz - to lepiej sobie te łańcuszki wymień. A z ustawieniem rozrządu nie ma żadnych doświadczeń, ustawiasz znaczki, zakładasz łańcuch i na końcu "puszczasz" napinacz, i to robi te rozbieżności. Dobry wskaźnik rozciągnięcia łańcuszka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
![]()
Nowy łańcuch+stare napinacze= nie zawsze dokładne pokrycie znaków na rotorze i wałku nierządu. Więc się nie przestrasz że nie ma jednego ząbka na zębatce. To tak ma być, bynajmniej u mnie tak jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Dzięki za odpowiedź, nie wiem dlaczego stare napinacze maja na to wpływ?
Rozumiem że mogą być wytarte nieco ślizgi ale naciąg pozostanie bez zmian chyba ![]() Chyba że chodzi o łuk/krzywizne łańcuszka naciskanego przez napinasz? dobrze kombinuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
![]()
Wiesz co nie wiem sam, ale napinacz (piszę napinacz bo jeden miałem nowy) to jedyny element którego nie wymieniłem.
Przez co wnioskuję że to dlatego znaki nie pokrywają się idealnie. Nie wiem jak to jest teraz, jak przeleciałem już pare tysi...? może się ułożyło, kto wie? |
![]() |
![]() |