![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]() Cytat:
...te 12mpx matrycy, nie znaczy lepszej foty! Sony Xperia Z1 ma matryce ponad 20mpx, jednak matryca+soft najlepsze foty robi przy ustawieniu na 8mpx! Tak też jest ustawione w menu - nominalnie! Pozdro Orzep p.s. Zrobię swoją 3+ przed "naprawą" i po....zobaczymy. Porównam z Hero2 i 3bez plusa.
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Nie znam sie tak jak Wy. Mam 3 + B z USA i nie zauważyłem ziarna jak do tej pory. Będę testował. Moze uznali ze jak ktos chce podkręca sobie z rozdzielczości 2K / 4K ?
PS Okrzepppe ale masz kobitke ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Kraków
Motocykl: TA 650
Przebieg: mój?TA?
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 3 godz 28 min 42 s
|
![]()
Dla mnie najlepiej to widać na ścianie gdzie na 3+ nie można rozpoznać cegiełek, 3 ma lepszą rozdzielczość bo widać dość wyraźnie drzewo wychodzące ponad budynek, natomiast kolory najlepsze ma 1
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Dabrowa G.
Motocykl: RD07a DRZ 400E
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 10 godz 6 min 16 s
|
![]()
A na zdjęciach z mojej kamerki 3 widać ziarno a na tych nie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zwykły przechodzień...
|
![]()
Jorge, to nie ma co się znać
![]() Poczytaj linka, którego podałem i zrób podobne foty, jak są na stronie 3eciej. Sprawdź czy jest "ostro" na dalszym planie, bo nie o "ziarno" chodzi w tym defekcie. Ziarno, to zazwyczaj słabe oświetlenie i wysokie iso... Jezeli masz "ostreFoty", to super! Jeżeli nie to masz tam opisane, jak reklamować swoją "amerykankę" na gwarancji...przez Holandię. Pozdro Orzep p.s. Jorge zawsze, możesz samemu naprawić - kombinerkami ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Ok. Przeczytałem. Nigdzie nie bede wysyłał bo nie mam dowodu zakupu, a jak rozumiem to jest warunek reklamacji ... Poza tym zdjeć nie robię kamera, a aparatem ( tez miałem przygody z ostroscia ...). Pytanie wiec: czy w praktyce codziennego nagrywania bedzie to miało duże znaczenie dla "standardowego" użytkownika ?
![]() |
![]() |
#7 |
601493080
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Motocykl: XL600
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 8 godz 30 min 10 s
|
![]()
To zależy czy w Twojej kamerce masz dużą utratę ostrości czy małą.
Podaj numer seryjny kamerki (pod baterią jest) to zobaczymy kiedy wyprodukowana i przede wszystkim wrzuć jakieś zdjęcie przy pełnym świetle tak aby było dużo krzaków, drzew i innej faktury. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Autobanned.
![]() |
![]() Cytat:
I jeszcze link do dystrybucji PL, ciekawe sa komentarze - ludzie o ostrości, a odpowiedz : " to nie wada fabryczna, każda ma co innego..." Co za gowno dzis produkują... Leje na to zapominam o wątku i używam.
Ostatnio edytowane przez jorge : 05.02.2014 o 00:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zwykły przechodzień...
|
![]()
Jorge, wymowny kawałek
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Mistrzu - ja wierzący jestem i co do zasady z tępieniem tego zboczenia zgadzam, niezależnie niemniej od zawodu jaki kto wykonuje. O nagraniu technicznie gadajmy
![]() przesyłam dwie fotki zrobione dziś rano. Nastawy: Oprogramowanie: HD HD3.11.01.04 0x0 (chyba najnowsze z tego co doczytałem). Czas exp.: 1/408 sec prog. exp.: Normal Korekta: 0 EV Przesłona / l. F: F2.8 ISO: 100 Długość ogniskowej: 2.77 Ekwiwalent 35 mm: 15 mm Typ pomiaru: Center Weight Average Użyta karta: standard SD ulstra Scan Disck mini mobile Atrybuty: 4000x3000 (12MP) 24 bit Reasumując przy powyższych nastawach (fabrycznych w praktyce) jakość zdjęć jest zbieżna z jakością z telefonu (nawet gorsza), ale efekt "rozmazania" widoczny jest w całości głębi obrazu. Nie wiem czy to
![]() |