![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | ||
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 1 godz 30 min 9 s
|
![]() Cytat:
Lepiej opiszę proces montażu oraz ujawnię inne miejsce montażu , zresztą zasugerowane przez jednego z forumowiczów. Nowe miejsce montażu jest już wstępnie przetestowane i nie powinno być problemu z taką formą mocowania płytki , a jej montaż jest znacznie prostszy. Cytat:
END of TRANSMISSION Ostatnio edytowane przez R2D2 : 19.08.2010 o 20:36 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Motocykl: RD07a
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 47 min 47 s
|
![]()
Plock1964 drobiazg.
Zgodze sie z przedmowca... Gdyby nie fotki to ciezko byloby rozszyfrowac co gdzie trza wlutowac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: DRZ
![]() Online: 4 tygodni 20 godz 52 min 39 s
|
![]()
"Jeżeli przed wymianą działało a po wymianie już nie to na pewno gdzieś popełniłeś błąd. Odlutuj przewód który musiałeś przelutować do nowych styków i sprawdź czy nie ma tam jakiegoś zwarcia do masy pompy , sprawdzaj przy rozwartym styku.Zwarcia nie powinno być."
Przed wymianą działało ...... aż przestało ![]() Zmieniłem styki jak już doszedłem ,że to wina pompy ( moto nie chciało pracować - na razie podłączyłem grawitacyjnie - już 300km tak zrobiłem i jest OK tylko wcześniej tankuje po prostu ) . Dodam ,że stare są dosyć mocno wypalone ale zdaję się ,że nadal dają styk . I stąd moje pytanie : Czy zdarzyło Wam się ,że w pompie zepsuła się 'pompa' a nie tylko wypaliły styki ? Ostatnio edytowane przez everybike : 24.08.2010 o 11:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 640 advR
Przebieg: rosnący
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 3 godz 53 min 20 s
|
![]() Cytat:
PS. Już wiem co zrobię, potem opowiem ![]()
Ostatnio edytowane przez baggins : 23.08.2011 o 14:36 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Autobanned.
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 640 advR
Przebieg: rosnący
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 3 godz 53 min 20 s
|
![]()
Uwaga na etap zakładania pokrywy. Przewody potrafią się bardzo dziwnie układać pod nią. U mnie się zwarły w jedym miejscu. Banał. Z tego miejsca dziękuję R2D2. Przyjął, ugościł, naprawił pompę i trip. Wnioski pozostawiam innym.
"end of transmission" C3PO
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Wałbrzych
Motocykl: HD FXDL
![]() Online: 3 dni 18 godz 49 min 59 s
|
![]()
Witajcie ja wsadziłem pompe i przekażnik od R1, o wiele lepiej sie zbiera, jest elastyczniejsza koszt 300zl kpl. używka i ma pewnie przejechane mniej niz afrykańska używana, na zestawie przejechane 2,5 tys. i jest ok.
![]() |
#8 |
....OLEJ....
|
![]()
Dalem kropelke ale mysle ze tasma bylaby tez niezla
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 1 godz 30 min 9 s
|
![]()
Panowie i Panie ,
dziś robiłem pompę dla jednego z userów tegoż forum z zamontowanymi zamiennikami styków po przebiegu ok 15K Km. Interesowało mnie i innych jaka jest jakość tych styków więc ..... Moim zdaniem wygląda to lepiej niż dobrze , po zużyciu można wnioskować ze styki przeżyją spokojnie 60K Km , oczywiście pracując bez płytki. Poza lekko wypalonymi stykami nie zauważyłem innych zmian w układzie styków.
![]() |
#10 |
....OLEJ....
|
![]()
Ja mialem oryginalne styki po przebiegu 6 tys km i byly juz zwedzone.
Po zamontowaniu nowych z Larsona i plytki RD02, przy przebiegu 18 tys km wszystko wyglada jak nowe. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przeróbka pompy paliwa bez przekaźnika, 2 elementy, działa :) | pekos1988 | Uklad paliwowy i wydechowy | 23 | 19.03.2013 21:26 |
O-ring pompy paliwa | banditos | Uklad paliwowy i wydechowy | 1 | 26.03.2011 12:05 |
czy to przekaźnik pompy paliwa? | MChmiel | Układ elektryczny i zapłonowy | 4 | 04.05.2010 22:33 |