![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Ale napisałeś wielkimi literami że głowic motocyklowych planować nie wolno. To zbyt dużo powiedziane.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
|
![]()
Bo nie wolno, procedury naprawy przewidziane przez producentów motocykli nie przewidują takiej operacji. Temat dotyczy remontu a nie tuningu. Oczywiście możecie, planujcie, szlifujcie, wkładajcie wyższe tłoki, to są wasze motocykle. Jest tu kilka osób którym poprawiałem takie " wyremontowane " po samochodowemu motocykle, może któraś się wypowie jak zachowuje się motocykl z planowanymi głowicami. Panowie ja naprawde nie chcę nikomu zepsuć motocykla. Kończę temat bo szkoda mi czasu na bicie piany, to i tak niczego nie wnosi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2012
Miasto: gubin
Motocykl: RD04
Przebieg: 70000
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 11 godz 51 min 5 s
|
![]()
Panowie ,spokojnie,głowice nie były planowane,dzwoniłem właśnie do Stalowej Woli tam robiłem,po prostu są czyszczone chemicznie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Michał
![]() |
![]()
Jest tu kilka osób którym poprawiałem takie " wyremontowane " po samochodowemu motocykle, może któraś się wypowie jak zachowuje się motocykl z planowanymi głowicami.
>>>>>>>>>>>>>>>>> Zachowuje się słabo - przynajmniej w moim wypadku tak było. Do tego doszły inne rzeczy związane lub nie ze sprawą. Generalnie wszystko jest dla ludzi, ale naprawdę trzeba wiedzieć co się robi i mieć świadomość z czym to się wiąże. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Fakt faktem, że dużo to czarnowidztwa. Składaj wszystko do kupy bo wiosna idzie.
![]() |
#6 | |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Pytanie ile planowane. Bo jeśli nie chodzi o tuning a jedynie wyrównanie powierzchni to może to być np 0,1 mm lub nawet mniej zdjętego materiału. Niektórzy producenci oferują uszczelki pod głowicę o różnej grubości
![]() W motocyklach planowanie zazwyczaj nie jest konieczne bo głowice są małe i nawet po przegrzaniu silnika i wywaleniu uszczelki głowica nie odkształca się na tyle by było to problemem. Jak wszystko trzeba to robić z głową. I chyba każdy wie, że najlepsze jest nowe ale nie zawsze można sobie pozwolić.
![]() |
#8 |
|
![]()
I jeszcze to, co to robi?
no i jak to się trzyma ,bo zgłupiałem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: okolice Bielska-Białej
Motocykl: CRF1000, BMW G650 X, GG txt280
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 6 godz 1 min 58 s
|
![]()
Ta guma jest pod napinacz łańcucha rozrządu ten po drugiej stronie (przykręcany śrubkami i po przykręceniu jest dociśnięta do głowicy)
IMG_9061.JPG IMG_9080.JPG Ostatnio edytowane przez Jaki : 07.03.2014 o 23:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Jako że reymont ma sie ku końcowi,proszę o poradę w kwestyji olejowej,mianowicie jaki olej zalać na początek i jak mądrze dotrzeć by długo pojeżdzić?
Druga kwestia. Jako że założyłem zdawczy "prawie nówkę", to aby max przedłużyć jego i tak za krótkie życie potraktuję go klejem,który najlepiej zapodać? Może komuś ostało się trochę to bym odkupił? lub z kimś zakupił do spóły Ps. Q..wa inni już latają,a ja stoję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mały adventure od BeeMWe... | majki | Inne - dyskusja ogólna | 47 | 08.05.2013 16:05 |