![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | ||||
Autobanned.
![]() |
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
1. Panel 2. Regulator 3. Bateria żelowa 4. Przetwornica na 230. Nic innego nie wymyślę. Muszą się panele obok trumny zmieścić na dachu T6 krótkiego. Cytat:
Właśnie znalazłem takie coś: https://youtube.com/watch?v=byPWG-xf8T8 tu producent: https://www.handpresso.com/en/?utm_s...xoCB44QAvD_BwE
Ostatnio edytowane przez Novy : 04.03.2024 o 18:29 Powód: Połączenie postów |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 4 godz 36 min 31 s
|
![]()
Jorge, mam to, wala się obecnie gdzieś na strychu. Pieniądze w błoto. Ani z tego przyzwoitego espresso, ani jakiejś przyzwoitej ilości do americano. Bateria wystarcza na 2 shoty z jednego ładowania. w sumie może ze 180ml kawy. Kawy piję dużo, lubię. Teraz mam dużą mokkę, na gazie jest rewelacja. Jak chcesz espresso podobne to sprawdź aero press, na ali są już przyzwoite "odpowiedniki" Wersja xl jest akurat na jeden kubek. Dobra kawka, trochę więcej czynności przy zaparzaniu ale za to o połowę mniej sprzątania w porównaniu do tego bateryjnego ustrojstwa.
/edit: nie mogę zacytować Twojego posta: "Nieprawidłowy Wątek. Jeśli dotarłeś tutaj z prawidłowego linku, proszę poinformować o tym błędzie administratora." |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Prawdopodobnie w trakcie Twojej odpowiedzi/cytowania postu łączyłem posty i to właśnie tym było to spowodowane.
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Akumulator to sobie sam zbuduj LifePO4
w tym watku jest mniej wiecej podane co i jak : https://forum.karawaning.pl/topic/28...comment-844559 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Dzieju, elastyczny moduł stworzono właśnie po to by można było go przyklejać. Np do eliptycznej powierzchni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Przegrzanie panela zmniejsza wydajność i przyśpiesza zużycie tak jednych jak i drugich.
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Wg mnie jaki moduł wybierzesz Twoja sprawucha i będzie on bardziej wydajny lub mniej. Sterownik niezbędny + aku do potrzeb ale koniecznie przetwornica jak pisał kolega wyżej. Ja mam 2000W i załatwia tematy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Dokładnie idea jest taka, aby nie zwiększać wysokości.
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
![]() |
![]()
Nawet 2-3 cm luz spowoduje przepływ powietrza, czy to ci zwiększy drastycznie wysokość już sam musisz ocenić. Za to zamiast kleić większy panel wystarczy ciut mniejszy z wentylacją a uzysk podobny, to tylko porównanie.
Ale co tam dopiero dwa lata użytkuję elastyczny to się jeszcze nie znam i wielu użytkowników przez lata na jachtach też pewnie się ciągle uczy ![]() Ale decyzje podejmuje użytkownik , tak jak z kupowaniem kwasiaka zamiast zbudowania lipo4 , fabrycznie zamknięte z bmsem w środku drogo wychodzą. Powodzenia Jurku.
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Dobrze sie zastanow z tymi elastycznymi. Kilku moich znajomych musialo wydac pieniadze dwa razy. Jesli nie bedziesz mial duzego poboru pradu, to pomysl nad rozkladanym. Ladowanie akumulatora hoteloweg podczas jazdy mozesz ogarnac z alternatora i wiekszosc problemow bedziesz mial z glowy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szalejąca elektryka | broda | Układ elektryczny i zapłonowy | 11 | 26.06.2018 12:55 |
Elektryka pada!!!!!! znow........ | Boski-Kolasek | Układ elektryczny i zapłonowy | 20 | 09.04.2011 22:23 |