![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Podpowiesz jak zrobic tracka w google po trasie na krechę gdzie guguiel drogi nie widzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() Na pewno się kiedyś przyda, natomiast namierzyłem tą ścieżkę w alltrails i jej wykonanie zajęło mi dosłownie 10 sekund wraz ze stworzeniem pliku gpx więc ułatwienie to w sumie niewielkie a wymaga jednak więcej zachodu niż klikanie w alltrails. Ja latam tylko po śladzie i nie potrzebuję wskazówek nawigacji ale do jazdy mieszanej będzie git. ![]() ![]() Wydaje mi się, że opcja tworzenia jazdy na krechę gdzie nie ma wyznaczonego śladu trasy jak czasem w alltrails gdzie droga niby jest ale nie puści po niej nitki zdecydowanie lepiej idzie w tym programie co podrzucał @rumpel i @mygosia. Wymaga to lekkiego pitolenia żeby ślad był mniej więcej po śladzie drogi z satelity ale trochu praktyki i idzie jak złoto. Wielkie dzięki wszystkim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Miasto: Rzeszów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 1 godz 16 min 17 s
|
![]() Cytat:
Poza tym all trails bardzo intuicyjny i przejrzysty. Zakładam że importowanie/eksportowanie tras/śladu też odbywa się bez problemu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() |
![]() Cytat:
Dzięki ! Bardzo przydatny tutorial, nie wiedziałem że można z map googla tyle wycisnąć.
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2017
Miasto: Ostrowiec Św.
Motocykl: KTM 640, NAT
![]() Online: 3 miesiące 5 dni 20 godz 51 min 36 s
|
![]()
Na mapie google w przeglądarce to nie wiem jak, ale na pewno da się w programie Google Earth Pro. Tylko potem eksport jest do KMZ czy tam KML więc trzeba przerabiać jeszcze na GPX.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
To nie problem zamienić na gpx. Dzięki Adrian sprawdzę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Właśnie brakuje serwisu w którym by był podgląd na OSM + satelita google. Kiedyś były, ale google zmniejszyło limity, podwyższyło opłaty za korzystanie ze swojej mapy i się skończyło.
Ja zazwyczaj działam tak że wyznaczam gdzieś indziej, potem import do Google Earth, na jednym ekranie satelita google, a na drugim na czuja wprowadzam poprawki, nie jest to idealne ale działało. Sprawdziłem teraz i na Alltrails jest dostępna satelita z Bing. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Dzięki, wiem że kiedyś było ale ostatnio mi znikło. Teraz doszedłem do tego że miałem ustawioną wersję Leaflet, a tam jest tylko Bing. Trzeba po lewej stronie kliknąć "[Click here for the Google Maps version]"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Montana - trasy | rrolek | Zastosowanie praktyczne | 2 | 28.07.2020 18:30 |