![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Stalowa Wola/ MIELEC
Motocykl: TransAlp+Multistrada + Cagiva Elefant
Przebieg: hohoho
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 9 godz 45 min 30 s
|
![]()
[QUOTE=Mirmil;525732]Jak lapie kapcia, to jade jeszcze kilkaset metrow, moze nawet wiecej, szukam gajnego miejsca na wymiane detki. Po kilku minutach jazdy na flaku opona sie nagrzewa, zazwyczaj odkleja od felgi i daje sie latwo sciagnac.
Tez tak robię i to chyba najlepszy i najszybszy sposób na "odklejenie opony" a wtedy oponę można " prawie ściągnąć w rekach"[/I][/B]
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 23 godz 19 s
|
![]()
Ja mam E 07 wersje Dakar ... opona ma tak twardy korpus, że chyba bym się nawet nie zabierał do próby ściągania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Miałem wątpliwą przyjemność widzieć jak musiałeś walczyć jadąc na tym w deszczu. Przy opadach na K60, ja i Michał bez problemu trzymaliśmy przelotową a ty musiałeś zwalniać tak, że traciliśmy cię z oczu mimo że nie lecieliśmy szybko.
Ten kapeć to po prostu beton. Twardy i mało przyczepny. Tak jak pisze Mirmił, tam gdzie sucho to dadzą radę. Na mokrym to sraka w gaciach i walka o życie. Szczególnie w motocyklach bez TC. W mojej ocenie to w naszym klimacie opona po prostu niebezpieczna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 23 godz 19 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Bogdan no kogo jak kogo, ale Ciebie bym nie śmiał nawet podejrzewać, że wyjechałeś z domu nie sprawdzając czy masz klucze do kół
![]() Jak kupiłem coś takiego i działa: http://www.enduropuro.it/shop/en/too...le-wrench.html Skoro już w temacie łatania. Tylko nie linczujcie proszę. Jak wygladają te łatki w spray-u w przypadku opon dętkowych? Wiem, dętka po tym do wyrzucenia, ale i tak bym ją pewnie wymienił przy następnej wymianie opon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2016
Miasto: Sopot
Motocykl: CRF1000D
Przebieg: 50K+
![]() Online: 3 dni 18 godz 7 min 16 s
|
![]() Cytat:
We wszystkich moich motocyklach był : w javie, w MZ, ETZ, TA, AT750, XL1000V więc domniemywałem że i w AT1000 tez jest, a że zestaw jest dostępny "błyskawicznie po zdjęciu siodła by pobrać kluczyk do odkręcenia zasobnika w pudełeczku przy silniku" - to garażowe serwisy robiłem zestawem Varadeo :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: sulechow-londyn
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 8 godz 15 min 48 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Miasto: Wrocław
Motocykl: OBECNIE CRF 1000 L Adventure Sports
Przebieg: 240 000
![]() Online: 1 dzień 5 godz 41 min 29 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Bialystok I Akalice
Motocykl: AT RD07a; XR600R
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 14 godz 48 min 45 s
|
![]()
to już chyba lepiej przejechać te kilkaset metrów na flaku niż szczać na oponę a potem się w tym babrać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2016
Miasto: Sopot
Motocykl: CRF1000D
Przebieg: 50K+
![]() Online: 3 dni 18 godz 7 min 16 s
|