![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 16 godz 13 min 57 s
|
![]()
Tylko zielonej karty nie zapomnijcie
![]() Reszta to tak jak piszą kolegowie - powoli bez napinki. Pić nikt nie każe więc jak uważasz. Ja tam po prostu lubię na przykład dobrą rakiję i to tak wychodzi... Postaraj się nie przeładowywać. Aha - no i nie wiem czy planujecie tylko morze i plaża ale lądowe klimaty są też zajebiste w czarnogórze, bośni i serbii tak więc nie zaszkodzi się tam też trochę pokulać.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 2 godz 17 min 20 s
|
![]()
"Tylko zielonej karty nie zapomnijcie."
Bez zielonej też się da, tylko trza wykupić ubezpieczenie.Lepiej jednak o tym zdecydowanie nie zapomnieć.Wiem o tym z autopsji. ![]() Ja osobiście polecam pojechać przez Rumunię. Będzie przygodowo. Do Serbii wjechać przez Iron Gate (czy jakoś tak).Chwilę jeszcze odetchniecie od mega upałów. Niezapomniane przeżycia. W Czarnogórze będzie ze 35st.w cieniu, więc można przeżyć lekki szok.Polecam też powrót przez Bośnię, chociaż Serbia jest równie piękna.Generalnie Czarnogóra fantastyczna do jazdy motocyklem, lecz drugi raz, w sezonie letnim tam się nie wybiorę. Za gorąco. Jeździłem tylko w długim podkoszulku, bojówkach a i tak było za gorąco. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Stalowa Wola
Przebieg: 32000
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 13 godz 42 min 6 s
|
![]() Cytat:
kaski, odzież mamy czarne, czarne jak smoła, będzie nam ciepło Cytat:
Cytat:
PS. Ludzie wczoraj zamieściłem temat, a dzisiaj jestem już bogatszy o tyyyle wiedzy. Jesteście niezastąpieni. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 2 godz 17 min 20 s
|
![]()
"Parys, Gradient potrzebujemy tej zielonej karty czy nie? Myślałem, że to już relikt czasów minionych. Ubezpieczenie tak, to chcemy wykupić."
Trzeba,trzeba, a jak się głowy nie ma na karku (czasami ja tak mam),to trzeba na granicy bulić,ale wjechać bez zielonej karty się da. Wjazd moto do Serbii kosztował mnie coś koło 40Euro. Jasne jest więc,że lepiej zabrać darmowy, zielony kwitek z kraju. ![]() Z tymi upałami to jest tak,że przez pierwsze dwa dni człowiek dostaje szoku i ciężko skupić myśli, a potem można się przyzwyczaić. We wrześniu jednak jest zdecydowanie przyjemniej, a woda w morzu gorąca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
|
![]()
W czarnych ciuchach się utopicie we własny pocie, no ale cóż, taka moda.
![]() ![]() Zielona karta jest wydawana za darmo do OC, nie ma problemu, żeby to wyrobić, a może się przydać na miejscu. ![]()
![]() |
#7 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
![]() Nigdy, przenigdy nie kupię więcej czarnego kasku i ciuchów ![]() Zieloną kartę lepiej mieć niż nie mieć ![]() Pozdrawiam zimny |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Stalowa Wola
Przebieg: 32000
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 13 godz 42 min 6 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
taaak, świeży- od listopada 2004...
![]() |
![]()
w ciuchach -minimalizm, w ubezpieczeniach -tu juz (jeśli możesz)-nie żałuj, zieloną kartę lepiej weź- to za darmo- weź też jak najwięcej drobnych typu 50 centów i 1, 2 "eurówki"- baaardzo sie przydają- zaopatrz sie w miarę dobrą mapę (mimo gepsa jeśli masz)i wcześniej zrób mini planik gdzie chcesz jechać- w Bośni trochę budują (w okolicach Sarajewa) więc lepiej znać objazdówki zresztą w Samym Montenegro również
![]() ![]() ![]() pzdr PS- przed wyjazdem daj afryczkę do dobrego przeglądu żeby nie było zaskoczenia w trasie ![]() ![]() pzdr Ostatnio edytowane przez Jarek : 29.05.2012 o 11:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
taaak, świeży- od listopada 2004...
![]() |
![]()
aha- przed samą granicą H z HR w Dunasekcso (czy coś w tym rodzaju) znajdziesz tanie kwatery lub camping +niedrogie żarełko- jadąc od Budapesztu po prawej stronie lekko pod górkę wjazd - dalej w Mostarze przy wyjezdzie z miasta na Metkovic po lewej stronie - zresztą tam pełno ogłoszeń- znajdziesz na pewno
a gorąco w sierpniu na pewno będzie- bez demonizowania- ja byłem co prawda w pierwszym tyg września i w jasnym stroju i kasku ale i tak nie było lekko ![]() ![]() pzdr Ostatnio edytowane przez Jarek : 29.05.2012 o 11:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kobiety, jak tam wasze hamulce? | jagna | Lejdis | 71 | 21.02.2023 13:46 |
Mile na kilometry czyli Anglik w Polsce | JarekAT | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 15 | 23.04.2014 06:59 |