|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Wa-wa
Motocykl: NAT 2018, CRF 450L, Ducati Desert Sled
![]() Online: 4 dni 2 godz 25 min 13 s
|
![]()
Czy znacie może tą stronę ? Jakoś podejrzanie tanio Rukkę sprzedają:
http://www.gruposempiterno.com/rukka-c-1.html?sort=3d Trustpilot ich nie rozpoznaje a opinii w necie nie znalazłem :-/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Garwolin
Motocykl: NAT
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 23 godz 59 min 20 s
|
![]()
![]() |
#3 |
|
![]()
Czy ktoś jeździ w RUKK R.O.R. ?
Jakieś porównanie do Klim Carlsbad ... https://www.webbikeworld.com/rukka-r...fect-anywhere/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Kupiłem komplet i więcej wisi na wieszaku niż w nim jeżdżę.
Nie dlatego, że coś jest nie tak, ale tak przyzwyczaiłem się do swojego starego kompletu Polo Pharao lub Polo z numerem 69, że sporadycznie zakładam. Zrobiłem już ze dwa tysie km w tym komplecie, ale jeszcze nie trafiłem np. deszczu. W spodniach trochę drażnią mnie bardzo szerokie nogawki na dole - trzeba zakładać na buty. Wentylacja w kurtce spoko. W spodniach gorzej, ale bez tragedii. Kurtka ma dosyć wysoką stójkę - bardzo fajna rzecz, a do tego dodatkowy dopinany na zamek, neoprenowy kołnierz - rewelacja. Spodnie mają w komplecie szelki i na dole na nogawkach są wszyte od środka grube płaty skóry - dzięki temu spodnie się nie rezają od np. podnóżków.
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
A no to słowo sprostowania, bo nie wiem czy Rukka ROR to to samo co mam ja, czyli Rukka Roughroad:
rukka_rughroad_suit_grigio_giallo.jpg
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
No na pewno nie to samo.Miałem R.O.R. przez godzinę w domu,jest fabrycznie bez ochraniaczy i podpinki.Taka bardziej na cieplejsze dni.A roughroad dla mnie bo mam na cały rok.
![]() |
#10 |
|
![]()
Roughroad to nie ROR. Mierzyłem dzisiaj oba zestawy.
ROR: laminat goretex, bez podpinek i ochraniaczy. Kurtka super lekka i ma sporo wentylacji. W porównaniu do Klima Latitude i Badlands jak piórko (Klim to zbroje robi). Wygodna, ale śjakoś tak wygląda na słabo zabezpieczającą przed przetarciami. Spodnie podobnie wygodne, ale nogawki na dole dla słonia chyba zrobione. O ile w kurtce czułem się dobrze to w spodniach już nie. Roughroad: z zewnątrz cordura wewnątrz podpinka z goretex plus jakiś materiał regulujący temperaturę. Super wygodna i ergonomicznie bez zarzutu z jednym wyjątkiem - mało wywietrzników. Spodnie podobnie b.wygodne i solidne. Wywietrzniki standard. W obu przypadkach spodnie w 3 wersjach długości krótkie/zwykle/długie. Kurtki tylko w jednej i tutaj podobnie jak w Klimie raczej dla szczupłych, czyli jak nie chcesz się gnieść w klacie będziesz miał za długie rękawy. Generalnie pomierzyłem Klima i Rukki po kilka zestawów i teraz widzę odmienne filozofie przygotowywania ciuchów. O ile z zewnątrz bardziej mi się podoba pancerny Klim o tyle po włożeniu na siebie Rukka wydaje się wygodniejsza. Tak wogóle to w ciągu ostatniego miesiąca mierzyłem chyba kilkanaście kompletów :-o i to co mogę z grubsza powiedzieć: każdy człek ma inną budowę, wiec mierzyć trzeba zanim kupisz, testy niewiele dadzą. Oprócz powyższych blockbusterów polecam zaś jako uniwersalne zestawy w cenie poniżej 3 tys. (niestety wszystkie bez gtx): Revit Sand 3, Held Hakuna/Matata 2, IXS Montevideo Air. A na lato kupiłem sobie Scotta Dualride DP ... bo fajnie w nim wyglądam ;-) Ostatnio edytowane przez SikorP : 16.10.2019 o 20:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kurtka/spodnie STR Graffiti | Marcin SF | Ciuch Afrykańczyka | 12 | 16.06.2009 22:34 |
spodnie kurtka RIDER | fazi | Ciuch Afrykańczyka | 21 | 22.01.2009 19:35 |