![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() ![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Słupsk
Motocykl: CRF1000
Przebieg: od zera
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 9 godz 57 min 21 s
|
![]()
Hej mam pytanie do posiadaczy leona, jak zakładaliście kpl to pasowała wam uszczelka oryginalna azbestowa na końcu kolektora. Mi za cholerę nie pasuję i wklejałem już to miejsce łączenia na pasty różnego typu mocniej opaski dokręcałem. Zawsze coś tam spaliny uciekają dlatego zastanawiam się jak wy to macie rozwiązane. Ewenutalnie gdzie mogę kupić oryginalny dolot końcowy tzn. chodzi o tą rurę co łączy się z tłumikiem nr. z katalogu to
308425202. Kiedyś ten element dorabiał mi zbyszek od huzara wykonanie super ale właśnie zawsze kwestia tej uszczelki i połączenia mnie nurtowała. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
Obiecane zdjęcia mocowania.
<br> Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. Ostatnio edytowane przez wierny : 02.02.2022 o 06:53 Powód: Połączenie postów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Widzę że u ciebie to trochę inaczej wygląda i jest bardziej dopasowane a u mnie jest to luźne nawet ścisięte na maxa opaską ma lekki luz ,nie lecą ci przypadkiem tam tędy spaliny i najważniejsze na leonie nie wali ci w wydech ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Jak kółka to tylko dwa , a jak chcesz cztery - kup dwa motory :-)
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Lancaster UK
Motocykl: 2x RD07A CRF1100 Adventure Sport BMW F650 GS
Przebieg: 90 tys
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 22 godz 39 min 41 s
|
![]()
mam Leona u siebie razem z rurami od Arrowa. Walilo w wydech ,jak wyregulowalem gaznik , cisza panie…………….
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 5 dni 10 godz 26 min 48 s
|
![]() Cytat:
Owiń rułe cienką blachą ameliniową, tak by tłumik ciasno wchodził a potem ściągnij to obejmą. Dodatkowo możesz to przesmarować pastą do uszczelniania tłumików podczas nawijania blaszki i powinno byc szczelne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Nic nie grzebane w gaźnikach, tym bardziej, że są zaplombowane. Nic nie wali, nic nie leci.
![]() |
#7 |
|
![]()
No to ja nie wiem co mam z tym Leonem pomijając fakt uszczelnienia od kiedy go mam zawsze walił w tłumik już nawet gaziory kupiłem w zeszłym roku inne i dalej to samo a ile by człowiek nie wykręcił śruby mieszanki zawsze to samo pewnie ten typ tak ma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
A króćce zmieniłeś przy okazji wymiany gaźników?
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
U mnie w LC8 walił jak wściekły jak miałem mała dziurkę w króćcach. Po wymianie nwet lc8 na przelotach nie wali ogniem jak odpuścisz manete.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Krućce zmieniałem nic nie dało umówiłem się na wtorek z diagnostą zrobić przegląd dziada i przy okazji podłączymy analizator spalin i zobaczymy jakie są wartości i czy da się to wyregulować śrubami składu a jak mnie wk... to spedzam leona i założę oryginał
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Stelaz pod Leo Vince i inne wąskie. | Bonjour | Wszystko dla Afryki | 21 | 15.03.2009 18:52 |