|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Mi też "chińczyk" padł przy pierwszej wymianie baterii. Generalnie lepiej jak jest jedna superdioda zamiast pięciu i dobrze jak jest jakiś odbłyśnik. Jak jest regulowana ogniskowa to jeszcze lepiej. A konkretną markę i model musisz wybrać sam
![]() Ja też cenię sobie światło czerwone. Można powiesić na dupie moto jak się żarówka spali (przydało się). Często podawany jest też strumień świetlny w lumenach. Warto porównać.
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Uzywam Petzla Tikka, bardzo często i bardzo dużo od 2004r, czyli siódmy rok, zawsze działa.
![]() |
#3 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Uzywam tylko i wyłącznie chińczyków. Wszystkie działały bez zarzutu. Jedyny problem jaki mam z latarkami to taki, że każdą prędzej czy później zgubię, albo daję komuś w prezencie.
Dlatego nigdy nie kupuje czołówek droższych niż jakieś 20-30 zeta ![]() Mam jeszcze jedno wymaganie którego nie spełnia znaczna większość firmowego sprzętu - z uwagi na kompatybilność z ładowarką i aparatem foto, zasilanie MUSI być na 4 szt AA. Ostatecznie na 2 szt AA, ale w żadnym razie na 3. Baterie AAA wykluczone. Do tego magazynek na baterie nie może być z tyłu głowy. Gdybym łaził po jaskiniach to pewnie zainwestowałbym w lepszy sprzęt. Ale nie łaże. Co najwyżej czasem po starych kopalniach ![]() Zdrowia ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
heu ?
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]()
Ja też, bo gubię, albo zostawiam na kamieniu, albo mi z kieszeni wypadnie. Niestety miałem okazje poużywać petzla i trochę mi się cni za jego lekkością (chyba tikka).
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Mam taką własnie, ale ładuje tylko 4 lub 2 jednoczesnie. Nie 1 ani 3
![]() Przede wszystkim chodzi o to że aparat mam na 4 aku formatu AA. Jesli się skończą to po prostu przekładam baterie z latarki, a aku ładuję w ładowarce pod siedzeniem i po sprawie. Dlatego zalezy mi zeby latarki były na 4 AA. Jestem całkowicie niezalezny od 220V i mam zamiar pozostać. A jak się zmusze i kupie drugi kpl aku do latarki to od sklepów z bateriami tez będę niezależny ![]() Zdrv ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
Zebrę kupisz w linku poniżej i z tego co widzę są dostępne. https://eu.nkon.nl/zaklampen/brands/...ashlights.html Co do Fenixa to z tego co słyszałem to się sypie i ludzie reklamują ale Fenix daje obecnie 5 lat gwarancji z opcją przedłużenia o kolejne 6 miesięcy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 8 godz 8 s
|
![]()
Moze nie do konca odpowiednik, ale zainteresuj sie Mactronic Viso (wersja na 3xAA), genialna soczewka, super czasy swiecenia...do biegania, wolniejszej jazdy na rowerze i jako sprzet w gory - super... jedyna wada to wyciagajaca sie z czasem guma, ale to akurat za darmo producent wysyla nawet po gwarancji...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 55 min 58 s
|
![]() Cytat:
https://pl.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2pol To jest na taką dziwną baterie AA 4.5V ale mozna uzywac "zwykłego" paluszka AA (tylko wtedys swieci krócej). Powiem ze ja nie mam szczecia do czołowek a ta juz rok wytrzymała ;-)
![]() |
![]() |
#9 |
Połamany
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 55 min 58 s
|
![]()
Własnie ja miałem ten sam piorytet co Ty. Aby do latarki wchodziło zasilanie AA na jednym paluszku. Temu kupiłem ten model bo mam AA enelopy do zasilania tej latareczki. Szkoda ze juz nie robią tego modelu.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Chińska latarka - fajna i tania | wojtekk | Inne | 150 | 25.08.2020 10:01 |
Latarka dla nurków | Kupek | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 2 | 25.07.2014 21:52 |