|
![]() |
#1 |
Afryka zawsze w sercu i na tatuażu :)
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Bytom
Motocykl: BMW F800GS
Przebieg: 29167 M
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 12 godz 43 min 27 s
|
![]()
Jezdzilem z zamknieta szybka w goglach progrip 3470, jest ok.
Jak zamkne szybke jest spoko z szumem. W lato z otwarta szyba i w goglach wentylacja nieco gorsza niz ls2 crossowym
![]() |
#2 |
Składka oplacona.
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Zabrze
Motocykl: Transalp 99r 50th.
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 5 godz 32 min 47 s
|
![]()
ja nie jeździlem w googlach bo niemam na motka, w LS2 też nie jeździlem wiec niemam porównania
![]()
![]() |
#3 |
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 16 godz 13 min 57 s
|
![]()
Ja tam akurat uważam że DD jest wygodniejsze. Cyk i zaciągnięte, drugi cyk i luźne i można zdjąć.
Odnośnie tych kasków - są jakieś stronki gdzie by można było sobie porównać np. bezpieczeństwo tych kasków? Bo zastanawia mnie czym się różni np. Hornet za 2kpln od tego Noxa za 0,5kpln.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: TYCHY
Motocykl: SD02
Przebieg: 000000
![]() Online: 2 miesiące 14 godz 38 min 12 s
|
![]()
Odświeże temat, w niedziele zaliczyłem Oldtimerbazar w Sosnowcu celem pomacania i przymiarki kasków. Po oblukowaniu Nox n-731 odeszła mnie ochota na ten kask, niby wszystko ok poza kolorem ( tylko czarne ) ale dziwnie na głowie leżał. Ale mam faworyta, Acerbis Active- biały i leży na głowie fajnie. Mam zatem pytanie czy mozna gogle założyć do tego modelu, chciałbym w ciepłe dni z goglami pośmigać?
![]() |
#5 |
|
![]()
też zastanawiam się nad Acerbis Active'm - przymierzyłem google progripa i pasowały 3470
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Ja szukałem czegoś ze średniej półki. Ale albo nie leżały na głowie albo były czarne. Przymierzyłem LS2 i wszystko pasowało. Wziąłem. Wkurza mnie jedynie zapięcie DD ale ja jestem z tych co wolą zapalniczkę od zapałek. W terenie paruje jak się dyszy
![]()
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Acerbisa przymierzałem i ...nie pasował. Nie jeździłem.
Posiadam Uvexa Enduro, M-ę. W tym jeżdżę. Chociaż Acerbis którego ubierałem to ten sam rozmiar, to odczucia w środku są dramatycznie inne, niż w Uvex-e. Za cholerę nie chciał dobrze leżeć. Nie była to kwestia rozmiaru (jak sądzę), tylko wypełnienia. Czyli jak zawsze, przymierzać, przymierzać i jeszcze raz przymierzać. Za to szybę ma w/g mnie lepszą. Wiem już o czym nie napisałem ![]() Uvex Enduro waży 1470 g z szybą (tolerancja +/- 50 g) i tak jest, kiedyś ważyłem go na dokładnej wadze. Acerbis Active to 1600g (tego nie ważyłem, więc tylko podaję co jest na naklejce).
Navigare necesse est vivere non est necesse. Ostatnio edytowane przez MaRP : 12.10.2013 o 22:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Kupilem acerbisa activa. Porownujac do ls2 battena i fly trekkera: lzejszy, lepszy daszek, szybka nie znieksztalca i przy 160 mozna latwiej spogladac lewo-prawo i nie ma walki z powrotem glowy do pozycji prostej. Daszek robi dobra robote, a jeszcze blenda do dyspozycji
![]() Cos z ta rozmiarowka/albo wypelnieniem maja na rzeczy bo mi luzniej bylo w "L" niz "Xl" ![]() Pasuje do neck'a leatta sprowadzanego przez mirmila. Pasuja tez google progripa. Co do parowania i wentylacji dam znac w przyszlym sezonie. pozdrawiam Rubin now Free
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Września
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 5 godz 58 min 31 s
|
![]()
Rozglądam się również za innym kaskiem i dzisiaj miałem w ręce i na głowie owego Acerbisa i ..... nie polecam.
Jeżdżę w Uwex-ie L-ce, a Acerbis jakoś tak wszędzie mnie uwierał w tym rozmiarze. Tak jak pisał MaRp wypełnienie jakieś takie dziwne, a może to i wina skorupy. I jakiś taki dziwny plastykowy mi się wydawał. W cenie do 6-ciu stów wybór niewielki, pomiędzy NITRO ,Airoh i ew LS2(moim zdaniem wykonanie lepsze od Acerbisa). Pozostaje tylko kwestia parowania szyby. Pozdro Piter |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kask Uvex Enduro - opinie użytkownikow | AnubisXRV | Kaski | 35 | 03.10.2012 12:27 |
Kask HJC CL-XS - opinie?! | michoo | Kaski | 10 | 07.02.2010 19:07 |
Kask Kombat Massacre - opinie | vinc18 | Kaski | 18 | 16.03.2009 19:39 |