|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Bo je lubimy
![]() No, w tym przypadku to trochę więcej ![]() Masz rację ![]() ![]() Zdrufka.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: WROCŁAW
Motocykl: VFR 750 rc36
![]() Online: 2 dni 13 godz 22 min 51 s
|
![]()
Ja tam doczekać się nie mogę aż się tym cackiem przewiozę bo mi się cholernie podoba. Jeśli będzie choć w połowie tak fajny jak Tiger 1050 (jeden z najfajniejszych sprzętów jakimi do tej pory latałem) a w terenie nie będzie gorszy od GS 800 to zacznę zbierać nań drobne do świnki skarbonki.
Ostatnio edytowane przez MISIEK : 06.11.2010 o 23:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Nowy Tygrys z kołem 21 cali ma kosztować 8900 eurasów , wersja szosowa z 19-stką o tysiaka więcej , jest to alternatywa dla tych którzy nie lubią bmw , bo różnicy w cenie nie widać , skoro gołą osiemsetkę można kupić obecnie z dychę. Żeby coś obiektywnego o różnicy pomiędzy nimi więcej napisać trzeba usiąść i pojeździć . Osobiście nie podobają mi sie nowoczesne kształty , ale prawda jest taka że jest nad wyraz podobny do gs-a .
Prawdziwy motocykl enduro jest tylko jeden i nie koniecznie musi być pomarańczowy ![]()
Proszę siadać, się nie wychylać, się nie opowiadać I łaskawie i po cichu i bez szumu i bez iskier Wypierdalać. Ostatnio edytowane przez Adagiio : 24.05.2013 o 06:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
Myślę że należy się bliżej przyjrzeć temu motorkowi. Jeśli jest chociaż trochę tak dobry jak poprzednik to należy mu się uwaga. Myślę że yamaha kontynuuje jednak tradycję mądrych, trwałych i prostych konstrukcji. Moto idealne dla singla oczywiście. Jedyną wadą może być jedynie miejsce produkcji.
![]() |
#6 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
1. oskurowac do rosołu z tego plastiku i zapodac baniak Acerbisa od 3TB (chyba by przypasił) i zwyczajna lampę jak Boog przykazał. 2. opylić kompletny układ wtryskowy wraz z zapłonem, i wogóle całą instalacje elektryczną. 3. Zapodac pojedynczy gaźnik Bing 94 albo którys z duzych SU. 4. Wywalić w kosmos katalizator. Przebudowac wydech na jeden rozsądny komin (np. Laser Produo w wersji cywlinej) 4. Wstawić tyrystorowy zapłon z 1 halotronem (do zrobienia samemu) 5. Odpęzyć piec podkładkami tak powiedzmy do 1:8,8 6. Zbudowac instalacje el. od nowa, ale rozsądniej ![]() 7. O misce pod silnikiem, orurowaniu itp to nawet nie wspominam bo to uszywiste. ![]() Pod Twoje Lupuśne potrzeby miałoby to pewne znamiona sensu. Kilka kucy przy wysokich obrotach by wprawdzie zdechło, ale na niskich miałbyś lepsze napełnianie gara i większą elastyczność. Te gazniki maja zajebiste możliwości regulacji (np do pracy na dużych wysokościch) i relatywnie tanie częsci (zwłaszcza Bing). Zapłon można by zrobić z przełączanym wyprzedzenim zapłonu do pracy na niskooktanowej zupie, o ile wogóle przy takim odpręzeniu będzie występowało spalanie stukowe. Ogólenie zostawiło by się zawiechę, bo do podrózy wystarczająca, no i mógłbyś sie cieszyć świeżą, nie wypracowaną mechaniką. A bzdety do smietnika ![]() A tak se klepię. Idę pracować. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
P.S tylko nie wymigiwać się tekstem że to sprzęt tylko na wschód.
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Gdynia teraz
Motocykl: kryzys.
Przebieg: 48 lat
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 5 godz 27 min 22 s
|
![]()
Lupus. Twoje przelotowe w granicach 80-90 km/h są fajne... ale wiesz... nie każdy....
Piękne moto - też mi się podoba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() co do nowej tenery to wszystko zależy od tego co kto oczekuje od motocykla. od Twojej Lupus Tenery jest chyba słabsza, więcej pali /mimo wtrysku/ i jest cięższa. Jest naprawdę ciężka jak na moto z 46 konnym silnikiem i osiągi są też takie sobie. Dźwięk wydechu jest taki jak Euro 715 nakazuje. fuj... Pod względem wzornictwa jednak jest to fajne nawiązanie do przeszłości. na koniec powiem tylko tyle, że kosztuje tyle co obecnie KTM690 - niedorzeczność... Pozdrawiam Matjas
![]() |
![]() |
#10 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Przelotowe rzędy 130 to nie są jakieś nadmierne dla tego silnika. Akurat mam 3 znajomków co to tymi nowymi 660 jeżdżą to coś niecoś o nich wiem. Na przykłąd to, że są praktycznie bezawaryjne. Bardzo fajnie ciągną od dołu (zupełnie inaczej niż np lc4). Tylko, że nie przewidzi się tu remontów... Dwaj zawodnicy mają 30 najechane i nic a trzeci 23tys od nówki i naprawa główna...
Edyszon w związku z postem matjasa ![]() ![]()
Real adventure starts where road ends... -AT RD07 Big Bore 'Troll Bagnisty, ziejący ogniem z regulatora Diabeł Pustynny' http://www.youtube.com/user/Miszapoland Ostatnio edytowane przez Misza : 07.11.2010 o 20:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tiger 800 XC | mdxmd | Inne - dyskusja ogólna | 29 | 06.06.2017 11:19 |
Tiger czy DL? | kris2k | Inne - dyskusja ogólna | 14 | 05.08.2013 21:44 |