|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Słupno
Motocykl: DR 800
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 18 min 48 s
|
![]()
Wklejam jeszcze tutaj
![]() Pierwsze wrażenia z jazdy w kasku Acerbis Active. Pierwsze "wciągnięcie" na głowę i zaskoczenie. Leży dobrze, ucisk znośny (mam nadzieje że się ułozy), nawet mniejszy niz w moinm poprzednim kasku (Nolan N70). Fajne zapięcie, opierwszy raz je "obsługuje" i od razu jest to obsługa intuicyjna. Jak chyba większość tego typu kasków do cichych nie należy ale korki w uszach załatwiają temat na dobre ![]() ![]() ![]() Wentylacja na przodzie szczęki jest i nie jest to atrapa. Łatwe i szybkie manipulowanie. Nie jeździłem jeszcze w deszczowa pogodę więc nic nie napiszę odnośnie parowania szybki. Szybka nie posiada pin-lock'ów. Nie próbowałem jej wyjmować więc nie wiem czy jazda w googlach jest możliwa. Ma wyczuwalne 3 położenia i dość łatwo i szybko się ja ustawia. Zapewne jakieś wady i mankamenty wyjdą w "praniu" ale jak na razie jestem zadowolony. Niestety nie mam skali porównawczej do innych kasków więc nie napiszę, ze w tym kasku jest to a w tamtym tego brak. Pewnie jeszcze cos skrobnę jak dowiem się więcej na temat tego kasku. Nikogo nie zachęcam ani nie zniechęcam do spróbowania jazdy w tym "garnku". Kupiłem bo był dostępny od ręki i był......biały ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Odolanów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 4 godz 27 min 28 s
|
![]()
Koledzy mam dylemat w poniedziałek muszę kupić kask i zostały mi dwie opcje Fly Trekker i Acerbis Active pomóżcie który bo ja mam w głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 54 min 2 s
|
![]()
Oba kaski na razie mało znane. Trakkera ma kumpel i tyle co udało mu się pojeździć (będzie z 3tys.km) to bardzo zadowolony. Najlepiej jakbyś miał gdzie przymierzyć, bo niekoniecznie to co jednemu pasuje, Tobie również podejdzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 20 min 30 s
|
![]()
mam trekkera od jakiś 2 tyś km i na dzisiaj mogę powiedzieć o nim tyle:
PLUS: - można latać z goglami i z szybką ![]() - cicho - z daszkiem na czarnym w trasie nawet za tirami jest ok - nie targa głową do zerwania kręgów ![]() - daszek jak dla mnie spełnia zadanie - opuszczony na maksa - wentylacja ok jak na duala - szyba dobrze spasowana z uszczelką - nie leciałem w ulewie ale w deszczu nic nie przeciekło ![]() MINUS - parująca szyba ...yyy - na razie tyle |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: kwidzyn-korzeniewo
Motocykl: RD04
![]() Online: 5 dni 11 godz 16 min 15 s
|
![]()
i ja dodam 3 grosze od siebie :P
dzisiaj zamówiłem IXS - HX 279, protestuje i opisze, wcześniej latałem w LS2 AIRFORCE 2 - tylko quadem |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Odolanów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 4 godz 27 min 28 s
|
![]()
No i kupiłem białego Acerbisa zobaczymy jak się będzie sprawował narazie jest OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
To kilka słów ode mnie na temat Fly-a Trekkera. Ja wybredny jestem trochę więc opinia może być tylko jedna
![]() Plus: - wygląd ![]() -kolor biały -wyjmowany środek -cena Minus: -głośny, w porównaniu do Shoei Raida z 1996r mega głośny -szybka paruje mimo otwartego na szczęce -szybka po kilku przelotach zaczęła się otwierać pod naporem wiatru (pomogło dokręcenie śrub mocujących) -wentylacja bardzo słaba -aby zdjąć kask trzeba za każdym razem odpinać zapięcie UU (nie wystarczy poluzować) -mocowanie przednie wyściółki wypina się przy gwałtownym dociśnięciu kasku na głowę -brak możliwości jazdy bez daszka (w instrukcji jest jakaś fiszka z zaślepkami na wypadek jazdy bez daszka ale ja takich elementów nie otrzymałem w paczce) -największa wada to jego masa!!! -daszek powyżej 100km/h wpada w wibrację i zaczyna hałasować Zastanawia mnie po co są te kaski Dual? Na dłuższy przelot trzeba daszek zdejmować aby się nie męczyć, są ciężkie, parują w terenie. Fakt wyglądają kozacko ale to chyba ich największa zaleta. Teraz szukam kasku do gogli ![]() Mój typ: 1.http://allegro.pl/acerbis-kask-off-r...407702494.html 2.http://allegro.pl/promocja-kask-nola...471361234.html mieliście styczność?
RD 03 TO NAJSTARSZA AFRYKA ![]() ![]() XRV 650 THE LAST TRUE DUAL SPORT BIKE ON EARTH http://www.youtube.com/watch?v=fnEHAjt_XPw Ostatnio edytowane przez majo : 06.07.2012 o 13:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Gliwice
Motocykl: RD07a
Przebieg: 34t
![]() Online: 2 dni 8 godz 13 min 44 s
|
![]()
Od paru dni mam Trekkera. Na razie jestem miło zaskoczony, kask bardzo mi pasuje. Wadą może być waga, ale jest to dual i posiada homologację amerykańską DOT, a kaski a ichniejszy rynek są trochę mocniejsze od wersji europejskich. Co do parowania to zobaczymy jak się zrobi zimniej. Duży PLUS cena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Józefów k. Otwocka
Motocykl: RD03
Przebieg: 99 tyś.
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 9 godz 26 s
|
![]()
Zrobiłem w Trekkerze jakieś 4 tyś i podzielam opinię Majo jest głośny szczególnie powyżej 100km/h (polecam stopery do uszu lub słuchawki na dłuższe wypady) . Jeśli chodzi o jazdę bez daszka zawsze zdejmuję w trasę, bo nie mogę utrzymać głowy w pionie. Szybka faktycznie paruje nawet przy otwartych nawiewach. Ogólnie nie narzekam, ale w przyszłości kask pod gogle a drugi w traskę.
A i nie rozleciał się przy szlifie na asfalcie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Łódź
Motocykl: Motocykle testowe
![]() Online: 2 dni 5 godz 25 min 47 s
|
![]()
Czy może ktoś miał styczność z Acerbisem Active? Jak to się spisuje? Mieści się w podanej cenie, ma szybę i nawet blendę. Jestem ciekawy opinii, bo rozważam nabycie go dla siebie.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kask Uvex Enduro - opinie użytkownikow | AnubisXRV | Kaski | 35 | 03.10.2012 12:27 |
Kask HJC CL-XS - opinie?! | michoo | Kaski | 10 | 07.02.2010 19:07 |
Kask Kombat Massacre - opinie | vinc18 | Kaski | 18 | 16.03.2009 19:39 |