![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Watek z Aciu znam jak najbardziej-to zreszta ON byl powodem mojej akcji.
Pozazdroscilem mu checi i odwagi.Poszedlem za ciosem i rozbieram sam. Zdjecia z pierwszego linka tez mam juz. Wolalbym jednak pare dobrych rad od kogos kto juz to przechodzil i wie gdzie co i jak.
![]() |
#2 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
JUUUUUPPPIIIII
![]() Stan na dzis: ![]() Mam juz z gorki ![]() ![]() ![]() A tak wyglada serducho po "lekkiej" polerce. ![]() [IMG] ![]() Musze przyznac ze najwiekszy problem (tak mi sie wydaje) bede mial z elektryka. Te kable sa tak poprowadzone ![]()
Bo do niektorych rzeczy trzeba dorosnac,a do innych jest sie juz po prostu za starym. Ostatnio edytowane przez betu : 16.12.2012 o 19:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]()
Jak tam Betu ?
Czemu piszesz że będzie problem z elektryką ? Chodzi o ponowne rozłożenie ? Pozdrawiam i chwal sie fotkami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Powiem ci ze najbardziej z calego skladania przeraza mnie ta wiazka kabli.NIe pytaj czemu.
Czekam na powrot ramy-mialo byc dzis. Jak tylko dotrze-beda fotki.Wkoncu bede mogl zaczac skladac.
![]() |
#5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
W sumie tylko mnie przeraza-musze na podstawie zdjec poprzekladac kable tam gdzie byly wczesniej.Kable sa w dobrym stanie-chociaz tyle.
Moze dlatego ze tyle rzeczy naraz bedzie do skladania-dlatego troche cisne w gacie. Do wiosny jeszcze troche-a poza tym od czego sa koledzy na forum :-) Co do koloru-dalem zaszalec lakiernikowi.Ma byc ciemny kolor (mowimy o ramie)-sam dokladnie nie wiem co sie urodzi.
![]() |
#7 |
|
![]()
Dasz radę , jak coś to każdy pomoże
![]() Co z rama ? Piasek i teraz proszek ? Silnik też będziesz jakoś odmawiał wizualnie ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Silnik juz jest wizualnie odnowiony.Byla szmata i jechane z 2 godz.Moze pomysle co zrobic z tymi dekielkami-tam sie farba troche luszczy.
Rama byla wypiaskowana i polakierowana.Nie pytaj jak-bo sam nie wiem.Dowiem sie jak dostane ja znow w swoje rece.
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() No coś z tym musisz zrobić bo może Ci popsuć cały efekt. Póki masz silnik wyjęty odkręć te dekielki, oczyść delikatnie i pomaluj natryskowo (możesz nawet sprayem się pobawić ![]() ![]() Powodzenia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Faka maka-a ja myslalem ze juz powoli bede ja skladal.Ale masz racje-jak sie powiedzialo A.
trzeba bedzie to pomalowac-wczesniej o tym myslalem,ale nie chcialem zrobic wiekszej szkody niz pozytku z tego malowania. Oczyszcze,zagruntuje i psikne czyms w kolorze pink :-)