![]() |
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
A to nie może powstać tam konsulat ukraiński w jakiiejś innej lokalizacji tylko trzeba przejmować konsulat innego państwa? Przecież Poznań stać. Jedyne co jest nie na miejscu po mojemu w Poznaniu to te "około 90 tys. Ukraińców".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
Na część drugą Twojego posta szkoda słów i znaków. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
a mnie rozbiło to 'muzeum UPA' - jprdl to takie typowe w miejscach gdzie jeszcze przedwczoraj srało się za stodołą, że chołubią to swoje cokolwiek by to nie było w tych barakach z bali bo co mają chołubić?
co mają pamiętać? do czego wracać? do dzieł sztuki? do wielkich, wspaniałych budowli? do wspaniałego kraju zbudowanego sprytem i pracowitością? no nie. wracają właśnie do takiej chujni jak w tym drewnianym pierdolniku. ot i cała Ukraina. rzec by się chciało - jaki kraj, tacy bohaterowie :/
![]() |
#4 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 4 tygodni 8 godz 6 min 48 s
|
![]()
Dzięki ATomku za prawdę.
Za wielką wodą dużo się zmieniło ostatnio. Za miesiąc ma być koniec wojny i negocjacje przy stole. Jeśli tak się stanie, liczę, że Polska polozy na stole listę ofiar i będzie się domagać ich godnego pochówku. I mam nadzieję że nie odpuszcza.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: B..wała
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 9 godz 2 min 30 s
|
![]()
Jak już przedmówcy podali ta deklaracja pustą jest jeno..
Przytoczę z Biuletynu Informacyjnego 27 Wołyńskiej Dywizji Piechoty AK Nr 1 (101) Warszawa, styczeń â marzec 2009 prof. dr hab. Czesław Partacz: "Kresowiacy mieli wiele nadziei po odzyskaniu przez Polskę niepodległości suwerenności w 1989 r. Niestety, polityka Unii Wolności doprowadziła do tego, Że znów jak za PRL-u poświęcono prawdę historyczną na rzecz dobrosąsiedzkich stosunków. Tym razem z Ukrainą. Była to i jest polityka naiwna ale obliczona na jak najszybsze oddzielenie Ukrainy od Rosji i uczynienie z Ukrainy kraju o prozachodniej orientacji politycznej. W tym miejscu należy stwierdzić, iż referent podkreślił tezę Giedroycia i polityków Unii Wolności, że bez niepodległej Ukrainy nie ma niepodległej Polski. To stwierdzenie ukazuje cała naiwność i fałszywość tej nowej polityki wschodniej Polski. Teza Giedroycia jest całkowicie fałszywa i naiwna. świadczy o nieznajomości historii i geopolityki, a nawet, co naleĹy podkreślić, jest nie tylko ahistoryczna ale i antypolska. Muszę stwierdzić, że nie było żadnego politycz- SB-OUN u pędzeni własną chciwością na polskie dobra byli wyjątkowo zdyscyplinowani. 14 nego tworu o nazwie Ukraina (oczywiście pomijając fantastyczne twory historyków nacjonalistów ukraińskich) a istniała Rzeczpospolita Dwojga Narodów, potężna i bogata, dopóki nóg jej nie podcięli kozacy. Istniała i rozwijała się II Rzeczpospolita, Żadnej Ukrainy poza USRR nie było. Było PRL, niesuwerenne jako satelita i kolonia Moskwy, a Żadnej Ukrainy nie było. Odrodziła się III Rzeczpospolita, suwerenna i niepodległa. Wówczas dopiero po trzech latach powstała Ukraina. Popieranie jej orientacji prozachodniej a antyrosyjskiej, to popieranie "rezunów" banderowców i szeregu kierowanych przez nich organizacji. Są one równie zdecydowanie antypolskie, jak i antyrosyjskie a nawet należy tu podkreślić, w dalszym ciągu szowinistyczne...." Wiemy iż walki z UPA odbywały się nie tylko na terenach które obecnie znajdują się na terenie UA, lecz także obejmowały tereny należące obecnie do Polski, które to zakończone zostały w 1947 roku "Akcją Wisła" W 30 minucie dr. Andrzej Zapałowski wraz z ks. Antonim Moskalem mówą o problemach z ekshumowaniem ofiar. Film z 2017r A dziś? Hmmm. Wydaje mi się że najciekawiej odpowie były premier Leszek Miller: Btw. Jak by kto był ciekawy : Legenda 27 Wołyńskiej Dywizji Piechoty AK Ostatnio edytowane przez Boldun : 29.11.2024 o 11:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
![]() Online: 9 miesiące 4 tygodni 8 godz 6 min 48 s
|
![]()
Aby był komplet, to niech Polska zapłaci za ekshumacje żołnierzy niemieckich, zrobi im pochowek i ustawi pomniki. I jeszcze przeprosi że trwało to tyle lat.
![]() |
#7 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 6 dni 21 godz 44 min 12 s
|
![]()
Chyba jest jakaś fundacja w Polsce który się zajmuje takimi ekshumacjami, we wsi znam miejsce gdzie leży chyba pięciu ale nie udało mi się przekazać tej informacji dalej. Natomiast zastanawia mnie historia tego pomnika, kim był że został tak upamiętniony.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Lepiej utrzymywać bez sensu opuszczony pustostan? Ciekawa logika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
26 września wg. Łukasz Kubiaka z ZKZL było w Poznaniu 403 pustostany w tym lokale nadające się do użytku. Do wyboru do koloru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Zimok u nas na Lubelszczyźnie od 1944 roku NKWD mordowało naszych dziadków. Do samego tylko Lublina w samym 1944 roku po wyzwoleniu wprowadzono około 8 tys. nkwudzistów. Nasi dziadkowie i ojcowie ukrywali się w lasach przed ruskimi i komunistami do lat sześćdziesiątych. Na mojej wiosce zginęło na przesłuchaniach na zamku w Lublinie i małym Katyniu w Puławach zatłuczonych szewskim młotkiem kilka osób. Więc proszę wstrzymaj się z takimi komentarzami dobrze? Ani mnie znasz, ani się kolegujemy, nic o mnie nie wiesz to do czego pijesz? Jaka tęsknota?
Consi takie pomniki są stawiane i upamiętniane tablicami. Podobna tablica jest w kościele w Drohiczynie. Upamiętniają one tych Niemców, którzy zachowali się jak ludzie. Co do pochówków to oczywiście, że są cmentarze dla żołnierzy niemieckich znajdowanych przypadkowo obecnie np. podczas poszukiwań w lasach. Państwo Polskie jest do tego zobowiązane. Sam osobiście znam kilka takich przypadków. Niedaleko Puław jest taki cmentarz. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
4 slot Huta Pieniacka | piotrekk | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 20.09.2013 19:44 |
Huta Pieniacka | Barył | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 04.08.2011 09:53 |
I Kaszubski Zlot Motocyklowy - 14.08.09r. | Ciapek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 17.08.2009 13:13 |
IX Ogólnopolski Zlot Motocyklowy | JuIo | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 27.07.2009 23:13 |
Zlot Motocyklowy Niechorze 24-26.07.09 | vostock | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 23.07.2009 12:06 |