![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Tak cały napęd tyle wytrzymał. Olejarke założyłem przy jakiś 12 tys km. Tyle ze ja raczej spokojnie jeżdżę bez częstego pałowania. 2.5 roku mi to zajęło.
To faktycznie niezła gwiazdka ninja może być ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Czeladnik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Bielsk Podlaski
Motocykl: RD04 HRC
![]() Online: 5 miesiące 2 tygodni 4 dni 11 godz 3 min 23 s
|
![]()
Ja miesiąc temu też wymieniałem napęd i u mnie zaczęło się od 11 dołka. Nie wiem skąd takie duże różnice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Oj, oj, wołają a ja nie słysze
![]() Było już o tym: http://archiwum.africatwin.com.pl/in...51&forum=3&p=1 Że sie tak sam z siebie zaczytuję: "z okazji zapodania nowej zębatki posmarujcie towarzyszu wielowypust wałka dobrą pastą montażową z MoS2 do duzych obciązeń. Fabrycznie macie tam chyba smar Honda Moly 60, moja znienawidzona firma beemwe stosuje qrewsko drogi Optimoly MP3, a ja osobiście chwale sobie Molykote G-N Plus." koniec czytatu. Acha - ponoć Sachs do swoich tarcz sprzęgłowych dołącza torebkę z takim smarem, ale nie udało mi się nigdy tego dorwać. Dodam jeszcze że chodzi nie tylko o smarowanie elementów współpracujących pod dużym naciskiem, ale przedewszystkim o to coby smarowidło nie wylatało w kosmos wywalane siłą odśrodkową, zwłaszcza po rozgrzaniu. Może Adamsiedemdziesiątydrugi coś dopisze w temacie, bo on dochtór jest w te klocki ![]() Zdrowia! ![]() Ostatnio edytowane przez Pastor : 08.10.2008 o 12:50 |
![]() |
![]() |
#5 | ||
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: gdzie?
Motocykl: ?? tak, to niewykluczone ale dokładnie to nie pamiętam
Przebieg: tak
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 6 godz 31 min 52 s
|
![]() Cytat:
smar który organoleptycznie przypomina MP3. Zastosowany gdzie i jak trza, przy demontażu ujawnia swój zacny charakter. Znaczy nie rozłazi się jak glizdy po deszczu ino siedzi po bożemu na wielowypuście. Mam nadzieję, że MP3 tyż, bo se tym posmarowałem co trza... Cytat:
![]() ![]() Wniosek jest taki: Jak konstrukcja wymusza a producent zaleca smarowanie wynalazkami w rodzaju zawartości torebek zapodawanych przez Sachsa, to z pożytkiem dla jakości smarowania i trwałości mechanizmu nic nie kombinować tylko dawać specjalnego smaru. Amen. PS. Dla tych co nie wierzą polecam eksperyment z gumą do żucia. Przepis: przeżuć gumę (tylko taką przeznaczoną do tego!) przez 15 min (można więcej). Umyć ręce (może być benzyną). Wysuszyć ręce Wyjąć gumę z paszczy. Rozciągnąć do 5 cm z szybkością 2 mm/min (znaczy powoli). wsadzić do nazad do paszczy. Przeżuwając uformować kulkę. Wyjąć z paszczy apiać. Rozciągnąć na 5 cm z szybkością 1m/s (znaczy: szybko). Zastanowić się jakiej siły trzeba było użyć za każdym razem. Jeżeli tej samej, to prawdopodobnie żuliście jakiegoś kondona.
#8 W podpisach nie warto pisać byle czego. Tylko same mądrości. #5 A jak się komu nudzi to niech sobie coś w Świątyni poczyta. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
![]()
Leniuchy cholera -
![]() http://www.molykote.lublin.pl/magazyn.php I nawet konfekcjonowac nie ma co, bo najmniejsze opakowanie Molykote G-n plus to 100 g. Zróbta społeczną listę i podanie do Ramireza niech wam kupi, bo tam najmniejsze zamówienie to chyba 10 szt. No. Może sam się podłącze bo mi się powoli kończy ![]() Zdrowia! ![]() P.S. Ło - szukałem daleko, a znalazłem blisko: http://www.boxer-motor.com/sklep/pro...oducts_id=2093 I tego se kupię, bo ponoć super-hiper-duper-high-professional-mit-rejli-pozitivken ![]() Ostatnio edytowane przez Pastor : 08.10.2008 o 14:29 |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Piast Kołodziej
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
zmierz po pierdyknieciu inne ogniwka wymiarami sufmiarką z porównaj ze swoim, jak bedzie ok to gra
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Jeżeli mogę coś doradzić:
w imadełku to ściśniesz ogniwo do czoła sworzni, potem może być naprawdę ciężko. Wtedy przechodzisz do rękodzieła, czyli z wyczuciem atakujesz ogniwo młotkiem . Jak masz możliwość, zapewnij sobie na tę minutę drugą, pomocną parę rąk, szczególnie wtedy, gdy zakuwasz łańcuch na motocyklu.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wymiana wydechu | teddy-boy | Uklad paliwowy i wydechowy | 7 | 15.05.2014 09:53 |
Trykanie po wymianie napędu. | paku | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 14 | 26.07.2010 14:15 |
Lancuch napedu pompy oleju - zamienniki | wuja | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 8 | 03.06.2008 22:30 |